Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nyílt és gyorsított eljárásra a felhívást Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata jelentette meg az uniós közbeszerzési közlönyben.

A gyorsított eljárást azzal indokolja az ajánlatkérő, hogy a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította az Észak-Nyugati Gazdasági Övezetben zajló beruházással összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket. A befektetővel megkötött szerződésben vállalt határidők tarthatósága érdekében gyorsított eljárás lefolytatása szükséges.

A majdani nyertesnek a 100 hektáros területre el kell készítenie az utak, a csomópontok építéséhez kapcsolódó közlekedésépítési, csapadékvíz elvezetési, a szükséges közműkiváltási, fakivágási és növénytelepítési terveket, továbbá a feltáró utak mentén a teljes közműhálózat építési, létesítési terveit. A tervezett utak és a csapadékvíz elvezető becsült hossza 3400 méter, a szennyvízvezeték becsült hossza 2500 méter, és ugyan ennyi az ivóvízvezeték becsült hossza is.

Ajánlatot az tehet, aki rendelkezik eseményenként 5 millió, összességében pedig évi 10 millió forintos tervezői felelősségbiztosítással.

Az ajánlattételi határidő március 29. Az értékelésnél 50-50 súlyszámmal szerepel az ár és a minőség is.

Mint a Napi.hu korábban közölte, a kormány tavaly februárban megemelte a debreceni BMW-gyár infrastruktúra kiépítésére fordítható összeget 1,5 milliárd forinttal, így az 73 milliárd 183 millió forint lett. Ezt megelőzően, 2020 januárban a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közölte, hogy az Ebes és Debrecen közötti vasút felújítási összegét megemelte.

A vasútépítést még 2017 decemberében nyerte meg a V-Híd Építő Zrt., együtt a felcsúti székhelyű R-Kord Építőipari Kft.-vel, nettó 13 milliárd 778 millió forinttal. A munkát az uniós Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) finanszírozza. Ez az összeg módosult 15 milliárd 283 millió forintra. A különbség 1 milliárd 592 millió forint.