Bővül a budapesti repülőtér

Új utasmólóval bővül a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. terminálja. A mintegy 5,2 milliárd forintra (16,9 millió euróra) becsült beruházással közel tíz ezer négyzetméterrel nő a terminál jelenlegi utasforgalmi területe.
Napi.hu, 2016. május 2. hétfő, 16:16
Fotó: Napi.hu

Az építkezés várhatóan 2017 januárjában indul és a tervek szerint 18 hónapig tart - olvasható az Európai Unió elektronikus tenderértesítő lapján, a TED-en.

A Budapest Airport 2B Termináljához csatlakozó 220 méter hosszú új épületszárny kivitelezése kezdődik, ami jelentősen növeli a repülőtér beszállókapu kapacitását,  mintegy 10 ezer négyzetméterrel növeli meg a 2. terminál tranzit területét.

Az új Pier B elnevezésű móló kifejezetten arra lett tervezve, hogy kiszolgálja a széles törzsű repülőgép-állóhelyekre megnövekedett igényt, összesen 27 új beszállókaput és 10 új utashidat kínál. Valamennyi beszállókapu-csomópont egyaránt alkalmas lesz utashidas, buszos, valamint gyalogos beszállítási módszer kialakítására.

Sikeres közbeszerzési eljárás után 2017 januárjában indulhat el a Pier B kivitelezése, az utasforgalmi üzemelésre pedig 2018 nyarán lehet kész.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK