BUX
38667

Bővült a Bubi

Tovább bővült a Bubi fővárosi közbringarendszer, főként a vizes vb helyszíneit lehet majd könnyebben elérni kerékpárral.

Szász Péter, 2017. június 30. péntek, 11:57

A MOL Bubi közbringrarendszer 11 új gyűjtőállomással és 200 kerékpárral bővült a így már 123 helyszínen 1486 kerékpárral várja használóit - adta hírül a BKK és a fővárosi önkormányzat.

A gyűjtőállomások helyszíneinek kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy a korábban a BKK-hoz érkezett ügyféljavaslatokat is figyelembe vegyék. Az is szempont volt, hogy a vizes vb helyszíneit könnyebb legyen megközelíteni.

A budapesti bővítéssel új gyűjtőállomás létesült például

a Duna Aréna előtt, a Forgách utcánál, az Árpád hídi metróállomás és a József Attila Színház mellett, a Párkány utca-Viza utca, a Kárpát utca-Tisza utca, a Népfürdő utca-Dunavirág utca, a Gogol utca-Pozsonyi út találkozásánál is.

A most lezárult fejlesztések nyomán a MOL Bubi bringákat már négy helyszínen lehet a Margitszigeten letenni és felvenni:

a Centenáriumi emlékmű mellett lévő gyűjtőállomáson kívül a Hajós Alfréd uszodánál, a Palatinus strandnál és a Zenélőkútnál.