Bróker Marcsi hazamehet a börtönből

Enyhébb kényszerintézkedést kért D. Sándorné, a Kun-Mediátor Kft. vezetője, aki csaknem másfél éve előzetes letartóztatásban van. A karcagi álbróker a vád szerint több mint 12 milliárd forint kárt okozott ügyfeleinek. A büntetőügy lassan halad - írja a Vasárnapi Hírek.
Domokos Erika, 2018. július 20. péntek, 14:24
Fotó: Napi.hu

D. Sándorné ellen az ügyészség 767 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt emelt vádat, mert a vád szerint a Kun-Mediátor Kft. tizenöt éves működése alatt az ügyfeleit tévedésbe ejtve 12 milliárd forintot meghaladó kárt okozott.

Jelenleg zajlik a vádlottal szemben elrendelt kényszerintézkedés indokoltságának időszakos kötelező felülvizsgálata a Szegedi Ítélőtáblán, ahol a vádlott enyhébb kényszerintézkedés alkalmazását indítványozta - tudta meg a Szolnoki Törvényszék sajtóosztályától a Vasárnapi Hírek.

A féléves felülvizsgálat részeként kért "enyhébb intézkedés" szabadlábra helyezést (akár óvadék ellenében), házi őrizetet vagy lakhelyelhagyási tilalmat jelenthet. Azt ugyanakkor nem tudni, hogy pontosan melyik szerepel az indítványban, a lap hiába kereste D. Sándorné védőjét, aki ezúttal sem kívánt nyilatkozni.

Az előzetes letartóztatás esetleges megszüntetése azért is figyelemre méltó lenne, mert a Kun-Mediátor botrány 2015. tavaszi kirobbanása után D. Sándorné külföldre szökött, a magyar hatóságok nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene. Az Interpol körözési listáján is szerepelt. Végül a közép-amerikai Belize-ből, egy üdülőparadicsomból 2016. decemberében hozták haza - emlékeztet cikkében a Vasárnapi Hírek.

A tavaly novemberben indult büntetőeljárás nem halad gyorsan, valószínű, hogy idén már nem hoznak elsőfokú ítélet. A károsultak egy részét képviselő ügyvéd, Dobrossy István is arról beszélt a lapnak, hogy szerinte ez legkorábban a jövő év eleje-közepe felé történhet meg. D. Sándorné egyelőre nem kívánt vallomást tenni.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Darabont1453, 2018.07.21 12:51

Teljesen jogos Bróker Marcsi szabadlábra helyezése.
Az Orbán_Mészáros maffia 300 milliárdnál is többet lopott, mégis szabadlábon vannak, még csak vádat sem emeltek ellenük. Ezért teljesen tisztességtelen, etikátlan 12 milliárd ellopásáért embereket börtönbe zárni. Trasoly Csaba ellen vádat emeltek 210 milliárd eltüntetése után, de ő is szabadulhatott az előzetesből és a palotájában spártai körülmények között tölti sanyarú napjait várva az ítéletet, miközben a medencében pancsikol, vagy a jakuzziban izzad ( a luxus körülmények között háziőrizetben eltöltött idő természetesen az ítéletben szereplő szabadságvesztésből majd lejön).

Nem értem minek itt 12 milliárd miatt verni a tam-tam-ot....haza engedik, mert ez így van jól és kész !

Remélem azok is így gondolják, akiknek a pénzét ellopta.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html