Bróker Marcsika: így áll a per

További fél évvel meghosszabbította a sajtóban csak Bróker Marcsiként emlegetett D. Sándorné előzetes letartóztatását a Szegedi Ítélőtábla – tudta meg a Népszava.
Domokos László, 2019. február 5. kedd, 07:29
Fotó: Napi.hu

A nem jogerős döntés szerint így a Kun-Mediátor Kft. egykor külföldre szökött vezetőjének - aki a vád szerint több mint 12 milliárd forint kárt okozott ügyfeleinek - július végéig rács mögött kell maradnia, hacsak közben meg nem születik az elsőfokú ítélet.

A vádhatóságot azért is sürgeti az idő, mert a jogszabályok szerint az előzetes legfeljebb három évig tarthat, a büntetőügyet tárgyaló Szolnoki Törvényszéknek tehát 2019 vége előtt ítéletet kell hoznia, különben szabadlábra kerül a karcagi nő - írta a napilap.

D. Sándorné az előzetes mostani felülvizsgálatakor azt kérte, hogy a jövőben a "bűnügyi felügyeletét nyomkövetővel határozza meg a bíróság". Vagyis ahogy fél évvel ezelőtt, ezúttal is szabadulni akart az előzetes letartóztatásból, csakhogy a bíróság ennek fenntartását indokoltnak látta. Arra egyébként nem érkezett indítvány, hogy D. Sándorné óvadék ellenében kerüljön szabadlábra.

A Kun-Mediátor Kft. egykori vezetője a botrány 2015. tavaszi kirobbanása után szökött külföldre, a magyar hatóságok ezután nemzetközi elfogató parancsot adtak ki ellene. Végül a közép-amerikai Belize-ből hozták haza 2016 decemberében. A nő ellen az ügyészség 767 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt emelt vádat.

Egyelőre nem tudni, mikor hoznak ítéletet a Szolnoki Törvényszéken. Korábban úgy tűnt, hogy már 2018 őszén, de a rengeteg tanú és az időigényes meghallgatások miatt ez az idei évre csúszott. Januárban négy tárgyalási napot tartottak, amelyekre 21 sértettet idéztek be. Mindeddig ugyanakkor kevesebb mint száz tanút tudtak meghallgatni, miközben a vádirat 767 rendbeli csalásról szólt.

HOZZÁSZÓLÁSOK