Bróker Marcsika több ügye is elévült

A brókerbotrányról a jobbikos Lukács László kérdezte Polt Pétert, mert egyre több olyan hír látott napvilágot, hogy több esetben elévülés miatt megszüntették a nyomozást a Bróker Marcsikaként elhíresült D. Sándorné ellen - írta a 24.hu.
Domokos László, 2017. július 7. péntek, 21:47
Fotó: Napi.hu

Az ellenzéki politikus kérdésére a legfőbb ügyész azt válaszolta, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség június 2-án elévülés miatt 33 esetben valóban megszüntette a nyomozást - írta a portál.

A rendelkezésre álló adatok alapján Dobrai Sándorné a 33 sértett sérelmére összesen 211,2 millió forint kárt okozott. A gyanúsított által teljesített kifizetésekre figyelemmel 21 esetben teljes egészében, míg 8 esetben részben megtérült az okozott kár, 4 sértett vonatkozásában az okozott kár nem térült meg. Az ügyben eddig 5 határozattal szemben került sor panasz előterjesztésére.

Üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős kárt okozó csalás és más bűncselekmények miatt emeltek vádat. Az ügynek összesen 768 sértettje van, ők a cég karcagi és budapesti irodáiban fektették be pénzüket. A társaság látszólag egy utazási irodát üzemeltetett, de valójában tiltott betétgyűjtést folytatott.

A Marcsika-ügyet alaposan körbejárja a 25 év, 25 nagy átverés című könyv. A közelmúltban megjelent, az elmúlt negyedszázad nagy visszaéléseit sorjázó kötet külön fejezetet szentelt a történetnek Marcsika hálója címmel.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK