Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ez a szöveg változatlan formában:

"Tisztelt Ügyfelünk!

A Magyar Nemzeti Bank az elmúlt napokban felfüggesztette három hazai brókercég működését. A felügyelet tájékoztatása alapján feltételezhető, hogy ezek a brókercégek a működésük során súlyos szabálytalanságokat, bűncselekményeket követtek el. Ezek a hírek sajnálatos módon a tisztességes piaci szereplők jó hírére is hatással vannak.

Az egész szektort érintő negatív megítélés kialakulása miatt az alábbi hivatalos tájékoztatást tesszük közzé:

Társaságunkat 15 éves fennállása során mindig a konzervatív működési értékrend és befektetési stratégia jellemezte, ehhez a jövőben is tartani kívánjuk magunkat
Üzletszabályzatunk és üzleti gyakorlatunk kizárja a nagy kockázattal járó ügyleteket. Ennek megfelelően nem folytatunk tőkeáttételes devizakereskedést, opciós- és határidős ügyleteket, valamint nem végzünk befektetési hitelezést és értékpapír kölcsönzést.

Az SPB Befektetési Zrt. soha nem állt üzleti kapcsolatban az érintett három hazai brókercéggel.

Az SPB Befektetési Zrt. tevékenységét a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt végzi, működésünket rendszeresen ellenőrzi.

A rendszeres felügyeleti ellenőrzéseken felül a bizalom további erősítése érdekében az SPB Befektetési Zrt. vezetősége döntött negyedévente lefolytatott vagyonegyezőségi vizsgálatról - együttműködésben könyvvizsgálójával, az RSM DTM Audit Kft.-vel. Ezzel az önkéntes vállalással is szeretnénk szakmailag példát mutatni az Ügyfeleknek és a piac szereplőinek. Erre vonatkozó közleményünket weboldalunkon február 27-én tettük közzé.

Ügyfeleink pénze és értékpapírjai kimagasló biztonságot garantáló intézményeknél vannak letétkezelve (KELER, HSBC, Raiffeisen Bank).

Az SPB Befektetési Zrt. működése zavartalan, ügyfeleink pénze és értékpapírjai letétkezelőinknél maradéktalanul rendelkezésre állnak.

Szektorunkban kialakult helyzetet sajnálatosnak tartjuk, ugyanakkor meggyőződésünk, hogy a befektetési szolgáltatóknál elrendelt átfogó vizsgálatok lezárását követően az SPB Befektetési Zrt. és ügyfelei megerősödve tudhatják maguk mögött az elmúlt időszakot.

Megtisztelő bizalmát ezúton is köszönjük! Levelünkkel kapcsolatban, vagy szolgáltatásainkat érintő kérdés esetén kérjük, forduljon privát bankárához!"