A Magyar Telekom Nyrt. - olvasható a közleményben - távközlési szolgáltatásokat nyújt Magyarországon. Tulajdonosa 59 százalékban a Deutsche Telekom, a többi részvénnyel pedig a budapesti részvénytőzsdén kereskednek. A vállalat ezen túlmenően villanyáramot és földgázt juttat végfelhasználóknak.

A MET-csoport, amely a MET Holding tulajdonában áll, egyebek közt földgáz, villanyáram és olaj európai adásvételével foglalkozik. A közös vállalkozás a gáz- és villanyáram-ellátás kiskereskedelmi területén tevékenykedik majd Magyarországon.

Az Európai Bizottság megállapította, hogy a tervezett ügylet nem vált ki versenyügyi aggályokat, mert a közös vállalkozás erős versenyhelyzettel - részben az ottani energiapiacon jelenleg is aktív, részben a közeli jövőben várhatóan piacra lépő cégekkel - néz majd szembe Magyarországon. Ezen túlmenően az ügylet csak csekély mértékben növeli a Magyar Telekom piaci részarányát.

A közös vállalkozás létesítésének ügyletét az úgynevezett szokványos összeolvadási felülvizsgálati eljárás keretében vizsgálták - közölte a brüsszeli testület.