BUX
37350

BTel: megkezdődött a reorganizációs terv végrehajtása

A Business Telecom (BTel) Nyrt. megkezdte a reorganizációs terv kivitelezését, a hitelezők számottevő részével megállapodást írt alá - jelentette be a társaság a BÉT honlapján hétfőn.

MTI, 2015. március 16. hétfő, 21:13

A BTel a közlemény szerint csak teljes kötelezettség-állományának rendezését biztosító megoldást lát elfogadhatónak, így a megállapodási csomagban érintett hitelezők teljes körével megkezdte az egyeztetéseket, kivéve azokat a hitelezőket, akik esetében pénzügyi teljesítést terveztek, nekik a jelenlegi fázis lezárásának eredményessége alapján küldenek megállapodási javaslatot. A jelenlegi fázis lezárásának határideje a megállapodások értelmében 2015. március 31.

Aktív egyeztetés folyik az Elastoffice AG képviselőjével is, a megállapodás feltételeinek elfogadására és sikeres lezárására a felek 2015. március 20-át jelölték meg. A svájci székhelyű Elastoffice AG által a BTel ellen kezdeményezett felszámolási eljárásban a Szegedi Ítélőtábla a felek közös kérelmére 2014. szeptember 25-étől 6 hónapig szünetelést rendelt el a Kecskeméti Törvényszék végzésével szemben. A társaság reményei szerint a felszámolás tényleges elrendelése és megindítása nem várható, mivel a hitelező és az adós tárgyalásokat folytat az adósság rendezéséről, így a felszámolási eljárás megszüntetéséről.

A társaság a reorganizációs folyamat jelenleg zajló szakaszának sikerességéről és az Elastoffice AG-val folytatott tárgyalások eredményéről a március 20-i rendkívüli közgyűlésen ad részletes tájékoztatást - közölte a BTel.

A közgyűlési előterjesztések szerint a reorganizációs terv hatékonyan kezeli a jelenlegi likviditási problémákat, tartható és teljesíthető módon ütemezi a lejárt kötelezettségek teljesítését, valamint biztosítja az Xprime termék piaci bevezetésén alapuló üzleti működés megvalósítását. Az igazgatótanács elnöke a rendkívüli közgyűlésen tájékoztatja majd a tulajdonosokat a tőkeemelésről folytatott tárgyalások állásáról.