A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Pénzügyi Stabilitási Tanácsa szerdai határozatával döntött a Buda-Cash Brókerház Zrt. tevékenységi engedélyének visszavonásáról, és kezdeményezte annak felszámolását. A felszámolást törvényi előírás alapján a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nkft. felszámoló biztosa végzi majd el.

A Buda-Cash-nél értékpapírszámlát, illetve ügyfélszámlát (pénzszámlát) vezetett befektetőket a Befektető-védelmi Alap (BEVA) fogja kártalanítani maximum 20 ezer euróig, azaz mintegy 6 millió forintig a felszámolást elrendelő végzés közzétételét követően.

A jegybank azért döntött a brókerház befektetési és kiegészítő szolgáltatási, illetve árutőzsdei szolgáltatási engedélyének visszavonásáról, mert a Buda-Cash nem tudja kiegyenlíteni tartozásait, és vagyona, eszközei nem is nyújtanak fedezetet a vele szembeni követelések teljesítésére.

A jegybank február 24-én jelentette be, hogy azonnali hatállyal felfüggesztette a Buda-Cash Brókerház működési engedélyét és felügyeleti biztosokat rendelt ki a tudomására jutott visszaélés-gyanús esetek miatt. A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) vezérigazgatója február 26-án 15 óra 06 perctől, korlátozással: csak zárás alkalmazására, határozatlan időtartamra visszaállította a Buda-Cash Brókerház Zrt. kereskedési jogát a származékos szekcióban - tette közzé a BÉT csütörtökön a honlapján.