Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Alig kezdte meg az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) a Buda-Cash tulajdonosi köréhez kapcsolódó DRB csoport betéteseinek a kártalanítását, a konkurens hitelintézetek máris akciós ajánlatokkal csalogatják a bedőlt bankok ügyfeleit - írta a Világgazdaság.

Az OTP honlapján kiemelt helyen olvasható: a hitelintézet rendkívüli segítséget nyújt a DRB ügyfeleinek, kedvezményes megtakarítási és számlavezetési ajánlatokkal várja a klienseket. A nagybanknak van némi helyzeti előnye a többiekkel szemben, hiszen az OBA egyik ügynökbankjaként fiókjaiban sok betétessel találkozhat személyesen. A 2,5-5 millió forint közötti összegű beragadt betéteket ugyanis az ügyfelek egy bankkártya segítségével a postán kívül vagy egy OTP-s atm-ből vagy egy OTP-s fiókban vehetik fel. A kettő közül pedig a fiók a praktikusabb, mivel ott egyszerre hozzájuthatnak a pénzhez, szemben az atm-mel, amelyből naponta csak 800 ezer forintot vehetnek ki. Ha pedig már úgyis betér az ügyfél a bankfiókba, az ügyintéző kínálhat neki egy akciós számlacsomagot ingyenes számlavezetéssel és sms-szolgáltatással.

Helyzeti előnyben van az FHB is. A 100 ezer és 2,5 millió forint közötti betéteket ugyanis az OBA a postahivatalokban fizeti ki, ahol egy füst alatt FHB-s számlát nyithatnak az ügyfelek a megtakarításuknak akciós betétlekötés mellett. A bank több saját fiókjában is akciózik azokon a településeken, ahol sok DRB-s lehet, kedvezményes számlanyitást és befektetési lehetőségeket kínálnak az új ügyfeleknek.

A Budapest Bank is rárepült a DRB-sekre, több olyan településen van akciós számlanyitási ajánlata, ahol a bedőlt hitelintézeteknek is volt fiókjuk - írta a lap.