Buda-Cash - Értetlenkedik Varga Mihály

A Buda-Cash-ügy teljes körű felülvizsgálatára hozta létre a Belügyminisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium a közös munkabizottságot, amelynek három belügyminisztériumi és három nemzetgazdasági minisztériumi tagja van - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken a TV2 Mokka című reggeli műsorában.
MTI, 2015. február 27. péntek, 08:51
Fotó: Napi.hu

Hozzátette: elkezdték megnézni, hogy az állampapírok - amelyek sok mindenhez fedezetként szolgáltak - megvannak-e még. Megjegyezte: lehet, hogy már csak fiktív módon van fedezet bizonyos ügyletek mögött.

Rámutatott arra, hogy a munkabizottság nem nyomozó hatóság. A munkabizottságban azt szeretnék elérni, hogy lehetőségszerint az állami intézményeknél ne legyen fennakadás, ne maradjanak ellátás nélkül. A munkabizottság feladata lesz az információ átadás is, példaként említette a miniszter, hogy már közölték az érintett önkormányzatokkal, nyissanak új számlát, ahová a kincstár utalni tud.

Az államnak, a kormánynak most az a dolga, hogy megnézze, az állami intézményeket milyen kár érte, 84 önkormányzat számlája ragadt bent az érintett pénzintézetekben. A legfontosabb, hogy márciusban a bérek, a szociális juttatások, támogatások kifizetésre kerüljenek - hangsúlyozta a nemzetgazdasági miniszter. Hozzáfűzte, hogy 52 nemzetiségi önkormányzatnak is a pénze az érintett pénzintézeteknél van, de még fel kell mérni, hogy fizetésekről, vagy dologi kiadás fedezetéről van-e szó - tette hozzá.

A miniszter felháborítónak nevezte, hogy korábban éveken keresztül lehetett adatokat hamisítani, úgy vélte: valószínűleg jól szervezett körről van szó, ha a felügyelet elől el tudták titkolni az információkat. Felidézte: 2009-ben volt egy törvénymódosítás, amely lehetővé tette, hogy öt évente kelljen egy ilyen céget átvilágítani, az új felügyeleti vezetés hivatalba lépésével, már az első vizsgálatoknál kiderültek a "disznóságok".

Furcsa módon ugyanazok az emberek kerülnek elő az ügyben, akik korábban már eltüntettek pénzt, köztük közpénzeket is a nyilvánosság elől - mondta Varga Mihály. Példáként említette a Globex volt vezetőjét, Gyarmati Jánost, a Buda-Cash korábbi vezérigazgatóját.

Adódik a kérdés, hogy akivel kapcsolatban egyszer már bűncselekmény felmerült, vagy pláne, akivel szemben jogerős bírósági ítélet van, az mit keres még a gazdasági életben, hogyan lehet rá pénzt bízni - fogalmazott a miniszter.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

troppauerhumer, 2015.02.27 15:11

Erről a Bróker dologról...
A Rogán féle hárítás, automatikus.
A megmaradt elvakult, manipulált, közösség és Eu-egyenlőség ellenes polgárainak (sajnos) ennyi kell és megy tovább az élet...náluk.
Kimondják, elmúlt nyolc év, gyurcsány stb, szocialisták, és hordják tovább a kokárdát karácsonykor is..Igaz a betétesek meglopása közel 15 éve mehetett...
Ebben a Brókerbotrányban valószínűleg sokan(mindenki) benne van és a felelősök a felsőbb vezetésnél, ellenőrzési hatóságoknál és a felügyeleti szerveknél is lesznek, vannak.
Minden FideSSes lakjon jól....ismerős ugye..

A rohamtempóban apadó FideSS tábornak ez most egy újabb vágás...
Ezt ha ők generálták volna, akkor komolyabb sajtó és hírverés lenne, nem pedig egy korrupcióban és csalásban dúskáló frakcióvezető vette volna magához az ügyet...mint mindig.
Ez sokkal komolyabb ügy annál.

Milyen lehet az első 7 brókercég????
Az ő kapcsolatuk milyen is a felügyelettel...???
Hahó???
Most komolyan, ha így mehet ez akkor, egy központosított, felügyelt és fékek és ellensúlyok nélküli államigazgatástól mire számíthatunk?
Eltűnt a féléves tartalékunk, két hónap alatt? Kérdés mire? Válasz sehol..
Mire költi a Matolcsy a 300 milliárdot?
Milyen üzletek köttetnek a nevünkben, egy olyan kormány által amely már a szavazók 25% -nak a támogatását sem élvezi...?!
Minden vezetőbb beosztású politikust egy NORMÁLIS elszámoltatás után a börtönben látnánk másnap újra...

Szerény véleményem az, hogy a rendszert le kell állítani(Kikapcs) a veszteségek minimalizálásának érdekében....nincs értelme tovább gondolkodni azon, mi is az az alternatíva amely ebben a helyzetben megoldást hozna...
Rendszerváltás 2.0
Barátkozzunk a gondolattal...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

unnortodox, 2015.02.27 15:09

maffia cég volt ...,név ..pintér ...több kérdés nincs ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

troppauerhumer, 2015.02.27 12:55

És egy sokkoló, kivonok tizenötöt. az eredmény :2000. tehát tisztán láccik, hogy a FideSS tehet az egészről, mer akkor ők voltak hatalmon. nem szeretnék most fidis lenni, mert bebizonyosodott a csalás.
Azért csak jelzem, hogy az ekkora méretű pénzintézetek, pénzügyi vállalkozások, minden hónapban jelentéseket küldenek a felügyeletnek, aztán évente összesített jelentést is. Aztán részletes beszámolót az éves működésről. Az öt év csak az átfogó, teljes vizsgálatra vonatkozik és az nincs leírva, megtiltva, hogy gyakrabban is legyen ilyen. 5-évente kötelező, de bármikor ellenőrizhet a felügyelet, akár szúrópróba szerűen is.
Rogán megint mondott valamit, ami a maximális hozzáértéséről tanúskodik és megpróbálja másra kenni a szart. És közben mit csinált a NAV? Ők nem vizsgáltak semmit 10-15 éven keresztül? Nekik nem tűnt fel semmi? Nem volt egy fillér adóhiány, késedelmes befizetés, hibás igazolás a befektetési számlákról vagy bármilyen ügyletről?
Mit is mondott a szeretett vezér a hű talpasainak és alattvalóinak ? Azért kell hogy a bankok magyar tulajdonba kerüljenek, hogy ne vigyék, ne talicskázzák ki külföldre a hasznot .
Igaza volt a kedves vezetőnek, nem kell azt kivinni, mert van ott aki ellopja helyben . Hát nem érdekes ? Magyar bankból csak magyar lopjon, a többi nem számit, mert a sok birka majd kifizeti .
Lehet a szocikat szidni, mert ők sem voltak különbek. De legalább nem rabolták le annyira az országot mint Orbán és bandája.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

troppauerhumer, 2015.02.27 12:23

A bankok kinyírása szándékos. Ezek a bankok ugyanis korábban hosszú évtizedeken át megbízható, jó kis takszövök voltak, néhány éve pedig csak azért menekültek a brókercéggel való szövetségbe, hogy megússzák a takarékszövetkezetek teljes központosítását és államosítását.
Most lesz indok végleg kipusztítani őket. Még azt sem tartom kizártnak, hogy szándékos volt a folyamat, és dehogy tartott 15 éve - legfeljebb 4-5 éve.
Kell minden a mutyihaveroknak, csókosoknak, ha nincs szabad piac, majd csinálnak nekik, vagy magukhoz terelik a csalódott ügyfeleket. Most már nem a politikai hatalom a cél, mert az pillanatok alatt el fog veszni, de amit most megszereznek, az megmarad nekik, cégek, koncessziók, földek, vállalatok, stb. Mindenképpen le fogják nyúlni az emberek pénzét, így vagy úgy.
Hogy miért éppen most lett annyira fontos beborítani a céget és ezeket a bankokat: ismét be lehet keverni a szocikat, megzavarni az embereket, akik az utóbbi hónapokban tömegesen pártolnak el a narancsuralomtól. Ezenfelül érdemes utánanézni, milyen simlik készülődnek éppen most, amelyekről szintén el lehet terelni a figyelmet.
Van egy rohadt nagy ellentét 2 ügy között. Ez a 2 ügy pedig ez az ügy, és a devizahitelesek ügye.
2002-ben a Fidesz engedélyezte a devizahiteleket. A szocik nem változtatták vissza. Aztán jött a baj. (Abba most ne menjünk bele, hogy a szocik alatt rendben volt a forint értéke, pláne, hogy a svájci frankosok mindenképpen szívtak volna, max kisebbet.)
A Fidesz szerint ez esetben a szocik a hibásak, mert nem látták a bajt.
Most a szocik hoztak egy törvényt, minek következtében baj történt. (Bár lehet, hogy ez amúgy is megtörtént volna.) A Fidesznek volt 4 éve módosítani, nem tették meg. A Fidesz szerint megint a szocik hibásak, mert ők hozták a törvényt.
Csak én látok rohadt nagy ellentétet a két érvelés között?
Azért van FIDESZES szál is.

,,Andrási Miklós a Fidesz alapító tagja, az idei európai parlamenti választáson a Fidesz-KDNP listájának 46. helyén szerepelt. A közgazdász végzettségű Andrási nem politizál aktívan, jelenleg a Budacash Brókerház befektetési igazgatója, de korábban dolgozott az ÁPV Rt.-nél, a Szerencsejáték Zrt.-nél és Magyar Villamos Műveknél is.,,,Andrási Miklós a Fidesz alapító tagja, az idei európai parlamenti választáson a Fidesz-KDNP listájának 46. helyén szerepelt. A közgazdász végzettségű Andrási nem politizál aktívan, jelenleg a Budacash Brókerház befektetési igazgatója, de korábban dolgozott az ÁPV Rt.-nél, a Szerencsejáték Zrt.-nél és Magyar Villamos Műveknél is.,,
2009-ben.
http://www.origo.hu/archivum/20090701-andrasi-miklos-a-mav-uj-elnoke-antali-karoly-miniszteri-biztos.html
Ki is szüntette meg a tőzsdefelügyeletet?
Csak nem a FideSS első intézkedéseinek egyike volt?

Akkor már nem is akkora trágya az egész, ugye?
Ti így szoktátok széjjel kenni a xart...


http://penzkerdes.blog.hu/2015/02/26/mi_veszett_el_a_buda-cash-ugyben
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Zodiakus, 2015.02.27 11:00

Kedves Misi,mi nem érthető???
-Korrupt az egész rendszer!!!Ez pártsemleges,nem kéne egymásra mutogatni.Magyarul a sz.rt egymás portájára nem érdemes áttolni,mert visszatolják,és ezzel nincs semmi megoldva.Az viszont nagyon durva hogy egyre nagyobb pénzekről van szó,egyre kiterjedt hálózatban lopnak,csalnak.
Remélem egyszer felébred ez a nép és elkezd az utcán politizálni,igazságot tenni.Mert ez utóbbi is egyenlő a ........
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html