Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egy fővárosi street food ételeket kínáló egység ellenőrzése során súlyos, élelmiszerbiztonsági kockázatot is jelentő higiéniai körülményekkel szembesültek a Nébih ellenőrei. A hiányosságok miatt azonnal felfüggesztették az egység tevékenységét - derül ki az élelmiszerbiztonsági hatóság közleményéből.

Az Budapest, Varsányi Irén utca 33. szám alatti éttermet a budapesti Gastro Rooster Kft. üzemelteti, amely az alapítása óta - a Céginfo.hu adatai szerint - többször is tulajdonost cserélt. A cím alapján az ellenőrök a Budai 33 nevű helyet záratták be ideglenesen.

Kézmosószer nem volt, csak rendetlenség

Az étteremben a működési engedély alapján - a megfelelő előkészítő hely hiánya miatt - kizárólag tisztított zöldséget és gyümölcsöt, valamint konyhakész, mindössze hőkezelést igénylő húst használhattak volna az ételek elkészítéséhez. Ezzel szemben tisztítatlan zöldséget, földes árut, továbbá nem csak hőkezelést igénylő húst tartottak, amelyekkel az élelmiszereket szennyeződés veszélyének tették ki. A mosogató helyiség és a közlekedő takarítatlan volt, a falak pókhálósak, a kézmosók és egyéb vízvételi helyek a tevékenységhez nem szükséges, oda nem illő tárgyakkal voltak zsúfoltak - olvasható a közleményben.

Nébih

Egyetlen kézmosó sem volt felszerelve a higiénikus kézmosáshoz szükséges szerekkel, eszközökkel (kézmosószer, papírtörlő, szeméttároló edény). Kezet mosni csak a konyhatér kétmedencés mosogatójában lehetett, azonban mindkét medence edényekkel, poharakkal volt teli az ellenőrzéskor - sorolja a feltárt hiányosságokat a Nébih, amely az ellenőrzésről videót is közzétett.

Az élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő hiányosságok miatt a vendéglátóipari egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették. Ezen túlmenően a hatóság 23 tétel - összesen 34 kilogrammnyi - nem nyomon követhető, illetve lejárt fogyaszthatósági- és minőségmegőrzési idejű élelmiszert is talált, és azonnali hatállyal kivont a forgalomból.

Az éltterem az élelmiszer-biztonsági hiányosságok maradéktalan kijavítása után, a hatóság kedvező eredményű helyszíni szemléjét követően folytathatja a tevékenységét. Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van - közölte a Nébih.