A Budapest Airport kínálatából 2,5 millió ülőhely-kapacitás tűnt el

A Malév 2012-es csődje után felépített útvonalhálózat egy része elveszhet, a ferihegyi repülőtéren tervezett beruházások egy részét pedig el kell halasztani – írta szerdán közzétett nyílt levelében Rolf Schnitzler, a Budapest Airport vezérigazgatója az MTI szerint.
Szabó Zsuzsanna, 2020. április 1. szerda, 23:17
Fotó: Budapest Airport - Kép forrása: Budapest Airport

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetőjének vezetője a Facebook-oldalán közzétett levelében azt írta, tavaly ugyanezen a napon 154 járat indult Budapestről és 45 ezer utast kezeltek, ezzel szemben szerdán 20 indított járat volt és 521 utas fordult meg a repülőtéren. A tavalyi 72 helyett ma 8 város érhető el, de ezek mindegyikén mentesítő, vagy áruszállító járat közlekedik.

A Budapest Airport kínálatából április végéig 2,5 millió ülőhely-kapacitás tűnik el, és várható, hogy a Malév csődje után felépített, 153 célállomást kínáló menetrendből több összeköttetés is elveszik. Ebben a helyzetben a Budapest Airport több beruházását is elhalasztja, most arra koncentrálnak, hogy a járvány után visszaépítsék a turistaforgalmat.

Rolf Schnitzler levelében leszögezte, a ferihegyi repülőtér nyitva marad, gazdálkodása stabil, így a járvány után folytatni tudja a felfüggesztett beruházásokat.

Jelezte továbbá: a Budapest Airport felső vezetése úgy döntött, hogy áprilisi fizetése jelentős részéről lemond, és több mint 60 ezer eurót egy újonnan létrehozott szolidaritási alapba helyez a járvány miatt nehéz helyzetbe került vagy nehézségekkel küzdő munkatársainak megsegítésére.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Darquan, 2020.04.02 09:34

@mpapa: hm... tüdőgyulladást, mi?
lehet te vagy patient zero?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

mpapa, 2020.04.01 23:38

Lehet hiba volt az utóbbi években a rekord nyereségeket szinte teljesen kifizetni a tulajdonosoknak. Aki jó években nem tesz félre a rosszabb évekre gondolva az magára vessen. Aranytojást tojó tyúk volt. Fejték is rendesen. Sírásnak, rívásnak nincs helye.
Emlékszem, nyáron esett az eső amikor a bádogcsarnokból el kellett jutni a repülőhöz. Elázott mindenem a cipővel együtt. A vizes ruhában azután a repülőben a klimatizált levegő még fokozta a hatást. Kaptam egy komoly tüdőgyulladást. Hogy rohadjon meg a reptér vezetősége a tulajdonosokkal együtt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html