Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Budapest Bank a nyereséget elsősorban az új hitelkihelyezések piac feletti növekedésének, különösen a jelzáloghitelezésnek, a személyi kölcsönöknek, a vállalati hitelezésnek és a lízingnek, valamint az emiatt bővülő hitelportfóliónak, továbbá az emelkedő kamat-, díj- és jutalékbevételeknek tulajdonítja.

Az IFRS szabályok szerint készült konszolidált (nem auditált) mérlegfőösszeg 18 százalékos növekedéssel 1357 milliárd forintot ért el éves összehasonlításban. A bank lakossági hitelállománya 16 százalékkal, leszerződött vállalati hitelállománya 24 százalékkal bővült. A pénzintézet ügyfelekkel szembeni nettó követelésállománya 27 százalékkal 906 milliárd forintra, ügyfelekkel szembeni kötelezettségállománya pedig 19 százalékkal 961 milliárd forintra nőtt. A működési költségek a szigorú költséggazdálkodásnak és költséghatékonyságnak köszönhetően szinten maradtak - írták.

A közlemény idézi a Budapest Bank elnök-vezérigazgatóját, aki úgy véli, hogy az idei nyereség szerkezete egészségesebb az egyszeri tételeket tartalmazó tavalyinál, mert több területen is a piaci átlagot meghaladó növekedés áll mögötte. Lélfai Koppány további bővülésre számít a fontosabb területeken, és abban bízik, hogy az idei terveiket még hatékonyabb működéssel teljesíthetik - olvasható a közleményben.