Átalakítják a pesti villamoshálózatot, változik a közlekedés

Szombaton kezdődik meg a fővárosi villamosközlekedés idei leghangsúlyosabb fejlesztése, a Soroksári út - Haller utcai deltavágány építése, amelynek köszönhetően a kereszteződésben hat irányba tudnak majd haladni a villamosok és egy új villamosvonal is létrejöhet - közölte a BKV Zrt. hétfőn az MTI-vel.
Szabó Dániel, 2020. május 18. hétfő, 16:21
Fotó: Napi.hu / Szász Péter

A fejlesztés során új vágánypár létesül a Haller utca és a Soroksári út között észak-pesti irányba, és a meglévő, déli irányú kapcsolat is megújul. Ezáltal a kereszteződésben a jövőben már hat irányba tudnak majd közlekedni a villamosok - olvasható a közleményben.

Egy teljesen új villamosvonal is létrejöhet, amely részben a 3-as metróvonal felújítása során nyújthat majd alternatív útvonalat. A Nagyvárad tértől átszállás nélkül lehetne megközelíteni a belvárost.

A fejlesztésnek köszönhetően a kereszteződés megállói megújulnak, korszerűek és akadálymentesek lesznek.

A beruházás magában foglalja a csomópontban és környékén a kitérők, vágányátszelések és vágányok építését, áramellátási hálózat és váltófűtés létrehozását, felsővezeték-tartó oszlopok, vízvezetékek és hírközlési kábelek cseréjét, csatornázásvédelmi munkákat, közvilágítás létesítését, út és közúti jelző építését is - írták.

Közölték, a munkavégzés a 24-es villamosvonal ideiglenes rövidítése mellett kezdődik meg, a munkálatok ezen szakasza még nem érintik a 2-es villamos forgalmát.

A munkálatokat a BKV szerződött partnere, a Vasútépítők Kft. végzi.

A beruházás a tervek szerint az év végén érne véget, de dolgoznak a korábbi befejezés lehetőségének és feltételeinek megteremtésén - olvasható a BKV közleményében.

HOZZÁSZÓLÁSOK