Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Új, orvostechnikai üzletágat indít a Flextronics Global Services (FGS) budapesti egysége, miután az üzem megkapta az ehhez szükséges orvostechnikai ISO-minősítést - jelentette be Czakó Tibor, a Flextronics Global Services Budapest ügyvezető igazgatója. Az üzletág indulásakor 40 magasan képzett dolgozót foglalkoztat. A kezdeti beruházás elsősorban az emberi, szakmai tudásba fektetést jelentette az üzletággal kapcsolatban, a 40 mérnök, technikus évek óta készült az üzletág indulására - mondta Czakó a Napi Gazdaság kérdésére. A későbbiekben - az elért eredmények függvényében - komolyabb berendezések beszerzésére is szükség lehet, erről azonban az üzletág első éve után dönt a társaság. Az ügyvezető lapunknak elmondta, a Flextronics magyarországi egysége az elmúlt években évi mintegy 35 százalékkal bővült mind a területnagyság, mind a létszám, mind az árbevétel szempontjából, véleménye szerint ez az ütem a jövőben sem lassul majd. A orvostechnikai egység legfőbb piaca Európa lesz, de ezen kívül a budapesti központ szolgáltatásokat nyújt az amerikai kontinens, Észak-Afrika és a Távol-Kelet cégeinek is - tette hozzá Czakó.

Az FGS disztribúciót, visszáru-logisztikát, szervizelést, termékátalakítást és alkatrész-logisztikai ellátást biztosít majd Budapestről, mind az orvostechnikai eszközök európai székhelyű, mind globális sajátmárkás gyártóinak. Az ügyvezető elmondta, a Flextronics Budapesten az elmúlt három évben 700-800 főről 1500-ra növelte dolgozói számát az elsősorban elektronikai eszközök javításával foglalkozó egységben. Magyarországon - a fővároson kívül Sárváron, Tabon és Zalaegerszegen - a vállalat 12 ezer főnek ad munkát.

A tervezett kapacitások alapján jó esély van arra, hogy ez a kapacitás tartósan megmaradjon Magyarországon, esetleg tovább is fejlődjön, a beruházás képzett, kreatív munkaerő iránti keresletet gerjeszt, aminek kínálata a térségben rendelkezésre áll - hangsúlyozta Szöllősi László, a nemzetgazdasági tárca vállalkozásfejlesztésért és iparért felelős helyettes államtitkára.