BUX
39663

Budapesten már szupergyors a Telenor hálózata

Végéhez közeledik a Telenor hálózat cseréje Budapesten, így itt már rendelkezésre áll a szupergyors internetkapcsolat.

Diószegi József, 2011. augusztus 30. kedd, 12:04

Mérföldkövéhez érkezett a Telenot hálózatfejlesztése, aminek eredményeként Budapesten és környékén 637 bázisállomás átalakításával elérhetővé vált a 42 Mbps névleges maximális letöltési sebességű internetkapcsolat - jelentette be Christopher Laska, a mobiltelefon társaság vezérigazgatója.( Az említett 42Mbps, a korábbi átlagnál hatszor gyorsabb sebességet jelent).

Az új hálózat országos kiépítése most a Dunántúlon folytatódik, és az összesen hatezer állomás cseréjével járó munkálatok befejezésével minden olyan városban biztosítani tudják majd a 42 Mbps-os névleges letöltési sebességet, ahol 3G hálózat rendelkezésre áll. A hálózat a fejlesztés során 500 új bázisállomással bővül, melyek hozzájárulnak a beltéri lefedettség javulásához. A vidéki fejlesztések után jövő nyárra fejeződik be a hálózat teljes rekonstrukciója. A cég januárban kezdett hozzá a munkálatokhoz, amelyben a kínai ZTE cég szállította az eszközöket, listaáron 200 millió euróért, több mint 50 milliárd forintért.

Ezzel együtt a Telenor átalakítja teljes üzlethálózatát, ami több száz millió forintot emészt fel. A tervek szerint 2012 közepére a szolgáltató összességében 230 saját bemutatótermei és partnerüzletei is megújulnak és a cég az idén három új saját tulajdonú értékesítési pont megnyitását is tervezi.