Budapesten még mindig megéri plázát nyitni

Javult a helyzet a budapesti bevásárlóközpontokban, valamelyest könnyebb üzlethelyiségeket kiadni, mint egy évvel ezelőtt, a kisebb vidéki plázák azonban még gondokkal küszködnek, és engedményekkel igyekeznek megtartani a bérlőiket - írta pénteki számában a Magyar Nemzet.
MTI-Eco, 2010. szeptember 24. péntek, 09:42
Fotó:

Csókás Katalin, a GVA Robertson kereskedelmi igazgatója szerint az üzletnyitásokkal továbbra is nagyon óvatosak a bérlők, a nagyon jó helyen lévő, és igen kedvező feltételek mellett ajánlott helyiségeket azonban könnyebb értékesíteni, mint tavaly. A Magyar Nemzetnek nyilatkozó szakember szerint ugyanakkor a bevásárlóközpontok 7-20 százalékos forgalomcsökkenése miatt a bérlők egy része a veszteséges boltokat bezárja vagy területüket csökkenti.

A szakértőre hivatkozva a lap azt írta, hogy Budapesten és vidéken egy-egy nagyobb és két-két kisebb bevásárlóközpont átadása várható még az idén, több nagy beruházás viszont egy-két évet csúszik.

Balatoniné Kiss Judit, a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetségének főtitkára azt hangsúlyozta, hogy tavaly óta, ha minimális mértékben is, de javulást érzékelnek tagvállalataik.

HOZZÁSZÓLÁSOK