A hétfői Közbeszerzési Értesítőben megjelent eredmények egy szűk vállalkozói kör nyertességét mutatják. Az eljárások nem voltak nyíltak, az ajánlatkérők zárt körben kértek fel ajánlattevőket.

A két nagy projekt közül a Császár-Komjádi Uszoda felújítását az Épkar Zrt. és a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. konzorciuma nyerte 3 milliárd 464 millió forinttal. Ezt a közbeszerzést a Nemzeti Sportközpontok írta ki (a beszerzésről bővebben itt olvashat), a többinél az ajánlatkérő a Bp2017 Világbajnokság Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. volt.

A szinkronúszás és felkészülési létesítmények tervezésére, valamint kivitelezésére kiírt tendert a Penta Industry Kft. nyerte, 4 milliárd 899 millió forinttal. A két vesztes az Épduferr Zrt. és a Nyír-Flop-Holding Kft. volt.

Az akkreditációs központ - amely jelenleg szikvízüzem - tervezését és kivitelezését a Nyírépszer Hungária Kft. végezheti 349 millió forintért. Vesztes lett a Kelet-Onyx Kft. és a Hanely Service Kft.

A Dagály uszoda körüli létesítmények tervezője és kivitelezője is a Nyírépszer Hungária Kft. lesz, 902 millió forint ellenében. Ezen a tenderen ajánlatot tett még a DÉSZ-KER Zrt. és a Penta Industry Kft.

A Dagály körüli addicionális rendezvénytechnikai létesítményeket az MHM Product Kft. tervezheti, építheti 104 millióért. Itt a Kelet-Onyx Kft. és a Hanley Service Kft. lett a vesztes.

A balatonfüredi nyílt vízi úszáshoz szükséges létesítmények tervezését és kivitelezését a Hanely Service Kft. nyerte 269 millió forint ellenében. Itt a Zöld Út-Építő Kft. és a DÉSZ-KER Zrt. veszített.

A Margitszigeti FINA Fesztivál létesítményeket az  MHM Product Kft. tervezheti és építheti meg. Az ellenérték 348 millió forint. Ajánlatot tett még a DÉSZ-KER Zrt. és a Penta Industry Kft. is.

A projektek lebonyolítója közösen a NYÍRBER Kft. és a STBER Kft. lett 266 millió forintért. Ajánlatot tett még a Kőrös-Consult Kft. és a Spányi Partners Zrt.

A szerződéseket az ajánlatkérők még novemberben megkötötték a nyertesekkel.