Figyelmeztést küldött az E.On - csalók a láthatáron

Az E.On számlaleveléhez hasonló kinézetű, kártékony csatolmánnyal rendelkező e-mailen keresztül próbálják becsapni a cég fogyasztóit.
Csernátony Csaba, 2020. június 28. vasárnap, 12:33
Fotó: Napi.hu

Adathalászok zaklatják megtévesztő és helyesírási hibákkal tűzdelt e-mailekkel az E.On ügyeleit.

"Csalók küldenek a nevünkben az E.On elektronikus számlaértesítőihez hasonló e-maileket, valamint adóvisszatérítésre vonatkozó elektronikus leveleket, csatolmányokat. Ezzel próbálják elérni, hogy különböző, általában alacsony összegeket utaljanak át nekik vagy bizalmas adatokat szerezzenek meg. A megtévesztő e-mailekben több hivatkozás is az E.On oldalára vezet, ami az átverési kísérletet különösen hihetővé teszi. Ugyanakkor alaposabban megnézve a helyesírási hibák, furcsa megfogalmazások gyorsan szemet szúrhatnak. Arra kérjük ügyfeleinket, hogy kiemelt óvatossággal járjanak el!

- áll a közműszolgáltató társaság figyelmeztetésében. Majd a cég közölte, hogy a csalók az e-mail csatolmányában kártékony kódokat. futtatható állományt küldenek. Az E.On azt kéri, senki ne nyissa meg a gyanús e-mailt és a csatolmányt.

A cég egyúttal összerakott egy kisokost a hasonló "támadások" esetére, ebben többek között a következők tanácsok szerepelnek.

  • Online számlafizetésnél az Online ügyfélszolgálaton keresztül mindig az "e-portal.eon-hungaria.com" szerepeljen a böngésző címsorában.
  • A csalók a cég korábbi ügyfélszolgálatának megjelenését használják. Ha véletlen a linkre kattintott és a régi felület jelenik meg, akkor biztosan adathalászatról van szó.
  • Az E.On nem jogosult adóvisszatérítést fizetni, ezért az olyan e-mail, amely erre utal biztosan nem köthető a céghez.
  • A társaság pedig sosem kér bizalmas adatokat.

HOZZÁSZÓLÁSOK