Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Sok gyümölccsel akcióznak a legnagyobb boltláncok a héten, de vannak különbségek is - derül ki a Mindenár.hu élelmiszerár-összehasonlító oldalról.

Az akciózás ráfér a gyümölcsökre, mivel idén a KSH inflációs kosara szerint az élelmiszerárak októberben 6,5 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban. A krumpli, a zöldségek és a gyümölcsök csoportja ugyanakkor közel 12 százalékos drágulást mutatott.

A banán kilós átlagára az idén 502 forint volt, októberben 464 forintot tett ki. E héten jóval olcsóbban is kapható, a Tescóban és a Penny Marketben akciós, az előbbi 285 forintot, az utóbbi 295 forintot kér érte.

Szintén népszerű téli gyümölcs a narancs, amelynél a hivatalos - KSH-s átlagár - az idén 633 forintra jött ki, októberben viszont 813 forintba került országos átlagban. A Mindenár.hu adatai szerint legolcsóbban az Auchanban kapható a héten a narancs, 268 forint egy kiló. Ennél a gyümölcsnél - a banánnal ellentétben - a Penny a 329 forintos árával megverte a Tescót, amely 349 forintért akciózik a naranccsal. A Sparnál nincs akciós narancs ezúttal, helyette van mandarin 249 forintért.

Jelentős eltérés van citromfronton a Lidl és az Aldi között, annak ellenére, hogy a két diszkontlánc a legtöbb esetben igyekszik a másik árai alá menni. Az inflációs kosárban szereplő citrom átlagára 924 forint volt az idén, az októberben pedig 919 forint. Az Aldiban a héten az akciós ár 379 forint, miközben a Lidl gyümölcspultjából - vasárnapig - 539 forintért lehet elhozni egy kilót. A sor végén ennél a gyümölcsnél most a Tesco áll, 899 forintos árral.