A Tescóba vagy a Penny Marketbe érdemesebb menni a hétvégén?

A Tescóban most a legolcsóbb az akciós banán, de a narancsnál az Auchan van előnyben. Az Aldi alaposan megverte a Lidlt citromfronton a Mindenár.hu szerint.
Csernátony Csaba, 2020. november 28. szombat, 07:15
Fotó: Napi.hu

Sok gyümölccsel akcióznak a legnagyobb boltláncok a héten, de vannak különbségek is - derül ki a Mindenár.hu élelmiszerár-összehasonlító oldalról.

Az akciózás ráfér a gyümölcsökre, mivel idén a KSH inflációs kosara szerint az élelmiszerárak októberben 6,5 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban. A krumpli, a zöldségek és a gyümölcsök csoportja ugyanakkor közel 12 százalékos drágulást mutatott.

A banán kilós átlagára az idén 502 forint volt, októberben 464 forintot tett ki. E héten jóval olcsóbban is kapható, a Tescóban és a Penny Marketben akciós, az előbbi 285 forintot, az utóbbi 295 forintot kér érte.

Szintén népszerű téli gyümölcs a narancs, amelynél a hivatalos - KSH-s átlagár - az idén 633 forintra jött ki, októberben viszont 813 forintba került országos átlagban. A Mindenár.hu adatai szerint legolcsóbban az Auchanban kapható a héten a narancs, 268 forint egy kiló. Ennél a gyümölcsnél - a banánnal ellentétben - a Penny a 329 forintos árával megverte a Tescót, amely 349 forintért akciózik a naranccsal. A Sparnál nincs akciós narancs ezúttal, helyette van mandarin 249 forintért.

Jelentős eltérés van citromfronton a Lidl és az Aldi között, annak ellenére, hogy a két diszkontlánc a legtöbb esetben igyekszik a másik árai alá menni. Az inflációs kosárban szereplő citrom átlagára 924 forint volt az idén, az októberben pedig 919 forint. Az Aldiban a héten az akciós ár 379 forint, miközben a Lidl gyümölcspultjából - vasárnapig - 539 forintért lehet elhozni egy kilót. A sor végén ennél a gyümölcsnél most a Tesco áll, 899 forintos árral.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.11.28 10:13

"A Tescóba vagy a Penny Marketbe érdemesebb menni a hétvégén?"
Sikerült a 2 legszutyokabb boltot a címbe rakni. Mindkettőnél a legmocskosabb a kosár, a teszkónál még a hűtőpult üvegei is.
Mivel az orbánqrmány attól ejakulál, hogy a cégek mennyi pénzt tolnak be a zsebébe, ezért a büntetések is csak azért vannak, hogy a gazdáktól átvegyék magyar árut.
Olyan vizsgálatról és büntetésről nem olvasok a multik esetében, hogy a kosarak, vásárlóterek ótvarsága miatt büntettek volna.
Magyarországon ez nem lényeg.
Most, hogy március óta ritkán megyek ki az országból, most látom igazán, hogy mennyire gané az itthoni állapot. Mindez sokkal drágábban.
Remélem, hamar meglesz a gyógyszer ás a vakcina, mert ebben a járványban a legrosszabb, hogy beragadtunk az országba.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html