Buksza: Tévedett az Auchan? - 11 ezres csomagért 15 ezer forintot kér a boltlánc (frissítve)

Az Auchan is elkezdte az előre összerakott csomagok kiszállítását országszerte. A tisztasági csomag ára azonban túl magasra sikeredett: több mint 30 százalékkal drágább, mintha az valaki összeválogatná. Hétfőn kiderült, hogy nem tüntette fel a boltlánc, hogy két csomag 24 tekercses vécépapír is van a pakkban, így már jobban fest a matek.
Csernátony Csaba, 2020. április 12. vasárnap, 19:11
Fotó: Napi.hu

Az egy jó húzás volt a Tescótól és az Auchantól, hogy a járványhelyzet miatt azokra a településekre is szállítanak, amelyek nem tartoznak az online áruházuk kiszállítási körzetébe. A különbség annyi, hogy a normálisan is az ellátási területen élők tudnak válogatni az online áruház több ezer termékéből, a többiek nem. Ők előre összerakott csomagot kérhetnek. Úgy tűnik, hogy az Auchan ennek igencsak megkéri az árát.

A fix auchanos pakkok közül a "Tiszta csomag" néven futó összeállítást nézte meg a Buksza (a Napi.hu szereksztőségi blogja), hogy mi van benne és ezek mennyibe kerülnek. A csomagban márkás mosószer és öblítő, mosogatószivacsok, alufólia, tusfürdő, krémszappan, kéztörlők, papírzsebkendők, sütőpapírok, törlőkendők, ablaktisztító és egyéb tisztítószer található. Összesen a csomagért 10 forint híján 15 ezer forintot kell fizetni, ehhez jön a 990 forintos szállítási díj.

Mennyibe kerülnek az Auchan-csomag termékei?
TermékKiszerelésDarabszámEgységárVégösszeg
Ariel Sensitive folyékony mosószer2,2 liter1 darab3 199 forint3 199 forint
Tuti Tipp mosogatószivacs10 darabos2 darab159 forint
318 forint
Tuti Tipp alufólia20 méteres2 darab269 forint538 forint
Baba Lanolin krémtusfürdő400 milliliteres1 darab699 forint699 forint
Mild Aloe Vera folyékony krémszappan1 literes2 darab299 forint598 forint
Auchan kétrétegű konyhai kéztörlő2 tekercses4 darab159 forint636 forint
Auchan háromrétegű kamillaillatú papír zsebkendő100 darabos4 darab209 forint836 forint
Alufix szilikonos sütőpapír20 íves2 darab399 forint798 forint
Silky sensitive babatörlőkendő65 lapos2 darab399 forint798 forint
Clin Windows & Glass Blue ablaktisztító0,5 literes1 darab689 forint689 forint
Coccolino öblítőkoncentrátum1,8 literes1 darab1 449 forint1 449 forint
Domestos tisztítószer Pine Fresh0,75 literes1 darab699 forint699 forint
Összesen11 257 forint
Forrás: Auchan, Buksza-gyűjtés

Ha valaki a szóban forgó cikkeket külön rakosgatja őket egy kosárba, akkor utóbbi módszerrel 11 257 forintba kerülne a csomag, plusz a szállítási díj. Vagyis több mint 30 százalékkal olcsóbb, mint az előre összeállított, pontosan ugyanazokból a termékekből álló csomag.

Tévedés vagy egyszerűen csak sokkal drágább?

Elképzelhető, hogy puszta tévedés történt: mégpedig az, hogy a csomag ára valóban közel 15 ezer forint, de az Auchan oldalán szereplő felsorolás - amely bemutatja a csomagban szereplő termékeket és a darabszámokat -  hiányos, tehát nincs benne mondjuk egy termék és ez adná a hiányzó összeget. A dobozos megoldás magasabb árát esetleg indokolhatja, hogy valóban kell hozzá doboz. Másrészt az is költségnövelő lehet, hogy a csomagokat országszerte kiviszi a cég egy futárcéggel együttműködésben. Ez ugyanis drágább lehet, mint az online bolt jóval kisebb kiszállítási területére vinni a megrendelt kosarakat, ez jelenleg Budapestet és környékét jelenti. Ugyanakkor mindkét esetben van szállítási díj, ennek fedeznie kellene a költségeket. Az is tény, hogy a "körzetes" auchanos kiszállítások a dobozos szállítás 990 forintos áránál olcsóbban megúszhatóak.

Megkerestük az Auchant, mi indokolja azt, hogy az előre összerakott csomag 35 százalékkal drágább, mintha ugyanazokat külön szedi össze valaki. A boltláncnak hétvégén küldtük el a kérdéseinket, amint választ kapunk frissítjük a cikkünket.

Frissítés
Hétfőn az Auchan honlapjáról kiderült, hogy nem túlárazásról van szó, hanem tévedésről. Ezt a boltlánc is megerősítette kedden. Azt történt, hogy az eredeti összeállításban nem szerepelt két csomag 24 tekercses vécépapír, amelyek ára együttesen 3298 forint. Ezzel már jobban stimmel a matek: összesen 14 555 forintnyi áru szerepel a 14 990 forintos csomagban.  csomagban.

A következő cikkünkben pedig a Tesco "dobozának" tartalmát versenyeztetjük a boltlánc saját áraival.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

jakob big nose, 2020.04.14 06:27

@terabit:

"megy tovább a full kretén rinyálás :D "


100 forintot ezért is kaptál, kubatov listás fidessgörény?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Elhetetlen, 2020.04.14 00:25

@terabit: Részedről meg megy a kretén, semmit mondó kommentelés. Írtál már valami értelmeset a témával kapcsolatban?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

terabit, 2020.04.13 17:46

megy tovább a full kretén rinyálás :D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Elhetetlen, 2020.04.13 16:26

@Magenta: Nem gondoltam túl bonyolult dologra, és a raktárból egyenként összeszedett dolgokra sem. Csak az előkészítőbe nem csak Mild Aloe Vera folyékony krémszappant, hanem egy karton babaszappant is ki kéne vinni. Részemről két feltételezés él. Az egyik, hogy aki rendel, valahol látta (gépen, telefonon) a választékot, a másik, hogy a boltban gépre kell vinni a szállításokat, (név, cím), és számlát is kell adni. Innét már nem nagy ugrás, hogy egy vásárlási minimumot állítsanak be, és lehesse négy csomag papír zsepit venni, és ne kelljen Silky sensitive babatörlőkendőt venni annak, akinek nincs szüksége rá. Vagy a Tesconál, kinek kell minden kiló liszt mellé egy kiló só? Miért nem lehet két kiló liszt, só nélkül. Ez nem technikai kérdés, több ember sem kell hozzá igazán, Annyival lassabb csak, hogy 30 tételből kell beikszelni, hogy mit rakott a dobozba, és a darabszámot. De ez úgyis két emberes, mert az lassabb, hogy összerak valaki egy szabvány dobozt, aztán leül a gép mellé, számlát, és öntapadós cím kártyát nyomtat, egyszerűbb, ha egy ember a gépnél, mondja, hogy mi kell a dobozba, közbe rögzíti, aztán nyomtat. A másik meg csak dobálja be az árut, ha kész a számla, beteszi, leragasztja a dobozt, megy rá a cím kártya. Ami most megy, az bevétel maximalizálás, nem segítség. Bocs, ez hosszú lett.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

narancsragacs, 2020.04.13 13:31

@DrNemoda: Valamiből ki kell fizetniük orbán külön adóit nem ? Azt azért remélem nem gondolod hogy ezeket a sarcokat csak a cégek fizetik mert akkor nagy a baj :)))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html