Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A koronavírus-járvány tavaszi megjelenése után több változtatást vezetett be a Tesco az online megrendeléseknél, miután megugrott a forgalom.

A második hullám, azaz a fertőzések számának emelkedése miatt a boltlánc ismét közzétette, milyen szabályokkal lehet lehet vásárolni az online boltból.

  • Egy rendelés során maximum 80 kilós lehet a csomag, ha amennyiben a vásárló eléri a limitet, a tescós webshop erről figyelmeztetést küld.
  • A csomagszállító futárok - ahogy az első hullámban - továbbra is legszigorúbb biztonsági előírásoknak megfelelően dolgoznak: maszkot viselnek, valamint a kezüket és a bankkártyaterminált is fertőtlenítik, illetve megfelelő távolságot tartanak.
  • Tavasszal volt olyan időszak, amikor kizárólag előre, online lehetett fizetni a csomagért, most ilyen előírás még nincs. Azaz a futároknál lehet bankkártyával fizetni. (Készpénzzel továbbra sem.) A boltlánc egyúttal közölte, bármikor változtathat a szabályokon. Erről a cég tájékoztatást fog adni.
  • A kiszállító telefonon jelentkeznek az átvétel előtt, hogy egyeztessenek a vásárlókkal, ott hagyhatják-e rendelését az ajtó előtt. Telefonon arról is egyeztethetnek, ha valamelyik terméket nem szeretné átvenni a vevő.
  • A biztonsági óvintézkedések része, hogy a Tesco bevásárlótáskában viszi ki a termékeket, így érintkezés nélkül "kézbesíthetik" a megrendeléseket.
Eredeti cikkünkben azt írtuk, hogy új korlátozásokat vezetett be a Tesco, mivel a felsorolt régi-új szabályokról a boltlánc azt írta, hogy szeptember dátummal közepétől léptek érvénybe. Ugyanakkor ez lényegében nem jelent változást, a szabályok - mint például a 80 kilós limit - már korábban, azaz az első hullámban is érvényesek voltak. Ezért korrigáltuk a cikket.