következő időszakban a Toyota a Yaris két verziójával is jelen lesz a magyar piacon, ugyanis az eddigi modell is kínálatban marad az új megjelenését követően.

A japán márka döntése azzal is magyarázható, hogy a Yaris jelenlegi változata a saját szegmensében 28 százalékos részesedéssel piacvezető. Emellett a magyar magánszemélyek vásárlásait nézve a Yaris - az idei első negyedévben - a második legkedveltebb autó volt a teljes magyar piacon. Csak a Dacia Lodgyból fogyott több. Ebben viszont szerepet kapott, hogy a Lodgyból van hétüléses verzió, ezért a nagycsaládosoknak nyújtott állami támogatás is hozzájárult a népszerűségéhez.

Az új Yaris teljesen új padlólemezt kapott, az 1,5 literes motorral szerelt hibrid fogyasztása és károsanyag-kibocsátása a gyár ígérete szerint "ultraalacsony" lesz. A WLTP szabvány szerint az új Yaris beéri 3,7 liter benzinnel 100 kilométeren. Közben pedig 86 gramm szén-dioxidot pufog ki.

Az új Yaris már bemutatkozott februárban - a laptársunk, a Totalcar már ki is próbálta az autót (a cikk menetpróba itt olvasható) -, de a magyarországi árakat csak most tette közzé az importőr, a Toyota Central Europe. Az egyliteres motorral szerelt modell ára 4,8 millió forintról indul. A 1,5 literes változathoz pedig minimum 5,6 millió forintra van szükség.