Büntetés a Tigáznak

Visszaélt piaci erőfölényével a gázszolgáltató.
NAPI Online, 2008. március 11. kedd, 11:27
Fotó:

A társaság túl magas csatlakozási díjakat állapított meg és nem engedte, hogy fogyasztói beleszóljanak a gázhálózathoz való csatlakozásukhoz szükséges vezetéket építő vállalkozások kiválasztásába - állapította meg a Gazdsági Versenyhivatal. Emiatt a társaságnak 4 millió forint bírságot kell fizetnie.

A GVH azért indított vizsgálatot, mert a Tigáz 2004. és 2006. között kapacitásnövelés címén többletszolgáltatás nélkül ismételten csatlakozási díjat szedett fogyasztóitól, noha a szolgáltató a fogyasztók költségén megépített, majd a Tigáz által anyagi hozzájárulás nélkül tulajdonba vett vezetéken keresztül szállította a gázt.

A bírságoláson túl a GVH a gázszolgáltatót eltiltotta a törvénybe ütköző magatartás további folytatásától. A versenyhatóság kötelezte a Tigázt arra is, hogy a határozat kézhezvételétől számított 45. naptól kezdve tegye lehetővé a fogyasztók számára, hogy a kivitelező kiválasztásával kapcsolatban észrevételt tehessenek. E lehetőségről a Tigáznak a fogyasztókat a szerződéskötéskor tájékoztatnia kell.

HOZZÁSZÓLÁSOK