Büntetlenül vehetett Audit a Roma Önkormányzat

Az Országos Roma Önkormányzat Hivatala közbeszerzés nélkül vásárolt több mint 6 millió forintért egy Audi A4 2.0 TDi 150LE S tronic gyártmányú személygépkocsit, az ezt felfedező Budapest Főváros Kormányhivatala viszont 60 napon túl fordult a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz (kdb), így az elutasította a jogorvoslati keresetet.
Németh Géza, 2017. március 7. kedd, 20:37
Fotó: Napi.hu

Az autót az Országos Roma Önkormányzat Hivatala múlt év szeptember 21-én vásárolta meg a Porsche Bank Zrt.-től, nyílt végű pénzügyi lízing konstrukcióban. A kormányhivatal október 19-én törvényességi felügyeletet kezdett a Roma Önkormányzatnál és két nappal később kért magyarázatot a közbeszerzés nélküli vásárlásra. A labda ide-oda pattogott, mivel érdemi választ nem kapott a kormányhivatal, így az idén február 8-án fordult a kdb-hez.

A döntőbizottság megállapította, hogy a kormányhivatal legkésőbb október 28-án értesült a közbeszerzés nélküli vásárlásról, így ettől számítva volt 60 napja a jogorvoslat kezdeményezésére. Ez a határidő tehát december 28-án lejárt, így a keresete elkésett.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Szalay_Miklos, 2017.03.08 11:40

Apropó, itt egy érdekes írás az érdekek erejéről, arról hogy sokkal inkább azok mozgatják a világot, mint bármi más.

http://egyvilag.hu/temak.shtml#temaid071

(A legfelső sor a kép tetején, "Érdekek". Az írás doc és pdf formátumban tölthető le. Ez egyébként egy nagyobb mű egy darabja, mely megpróbálja módszeresen, de azért érthetően elmagyarázni, hogyan működik a világ.)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html