Hárommilliárdért vehet buszokat a BKV jövőre

A kormány a jövő évre 3 milliárd 261 millió forintot különített el a főváros buszvásárlására. A járművek a Budapesti Közlekedési (BKV) Zrt. tulajdonába kerülnek.
Németh Géza, 2019. július 18. csütörtök, 22:02
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A Magyar Közlönyben megjelent határozat bevezetőjében a kormány kiemeli, hogy egyetért a fővárosi közösségi közlekedés autóbusz-járműparkja cseréjének szükségességével, és támogatja annak megvalósítását. A 3 milliárd 261 millió forint a jövő évi költségvetés Miniszterelnökség fejezetében, a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa által jóváhagyott fejlesztések támogatása jogcím alatt jelenik meg.

A fővárosi közösségi közlekedési autóbuszpark megújítása projekt tényleges megvalósítója - a járműpark tulajdonosaként - a BKV lesz.

A Napi.hu korábbi híre szerint a nemzeti buszstratégia keretében 35,9 milliárd forint támogatást biztosít a kormány a következő tíz évben környezetbarát, döntően elektromos buszok beszerzéséhez a 25 ezer lakosnál nagyobb településeken - jelentette be Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára. A mostani kormányhatározat nem szól arról, hogy a beszerzendő új buszok milyen üzeműek lesznek.

HOZZÁSZÓLÁSOK