Hatmilliárdért vett csuklós buszokat a Volán

Az Inter Traction Electrics Kft. szállíthat a Volánnak 60 (plusz opcióban 6) darab csuklós autóbuszt 6 milliárd 252 millió forintért. A dupla ennyi buszt tartalmazó második részre csak drága ajánlatok érkeztek, ezért az eredménytelen lett.
Németh Géza, 2020. március 26. csütörtök, 10:11
Fotó: Napi.hu

A közbeszerzés eredményét az ajánlatkérő Volán Buszpark Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A tender két részből állt. Az első 60, plusz opcióban 6 olyan csuklós buszt tartalmazott, amelyben sok az állóhely.

Erre kötött szerződést az ajánlatkérő március 5-én, 6 milliárd 252 millió forint összegben az Inter Traction Electrics Kft.-vel. Indult még az első rész szállítására a MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft., a CS-Process Mérnöki Kft., a KF Service Solutions - Kamion Fényező Kft. és a lengyel Solaris Bus & Coach S.A. is.

A nyertes cég, az Inter Traction Electrics az ITK Holding Zrt. leánya, amelyben a Mol Nyrt. 2018-ban szerzett többségi részesedést.

A tender második része 120, plusz opcióban 12, főként ülő utasok szállítására alkalmas csuklós buszokat tartalmazott. A legjobb ár-érték arányt megjelenítő ajánlatot az EvoBus Hungária Kereskedelmi Kft. tette 12 milliárd 983 millió forinttal, de ez is több volt, mint amennyi pénz a Volán rendelkezésre áll. Ezért eredménytelen lett a tender második része, amelyen indult még a MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. is.

HOZZÁSZÓLÁSOK