Busztragédia: megszólalt a cégvezető

Szörnyű tragédia a péntek éjjeli veronai baleset, a történtekre nincsenek szavak - mondta a járművet biztosító Pizolit Személyszállító Kft. ügyvezetője vasárnap délelőtt az MTI-nek, és megerősítette, hogy két magyar sofőr volt a buszon.
MTI, 2017. január 22. vasárnap, 10:29
Fotó: MTI/EPA

Czakó Tibort szombaton hajnalban, fél kettő körül egyik ismerőse hívta fel telefonon, így értesült a tragédiáról. A körülményekről és a részletekről azonban csak a hírekből tudott tájékozódni - mondta az MTI szerint megtört, még mindig a sokk hatása alatt álló férfi.

Az ügyvezető megerősítette, hogy két - a Pizolit Kft. alkalmazásában álló - magyar sofőr indult útnak a sítáborba. A két gépkocsivezető egy hete, megérkezésükkor "be is jelentkezett" hozzá telefonon - fogalmazott. Elmondták, hogy rendben kiértek a francia hegyvidéki üdülőhelyre, jól járhatóak az utak, és "minden rendben volt a csoporttal, velük is és a busszal is" - elevenítette fel. A két sofőrrel azóta nem beszélt, a baleset után nem tudta őket elérni, és azóta sem tud róluk semmit.

A személyszállítással foglalkozó kiskunfélegyházi székhelyű cég ügyvezetője elmondta, hogy a sítáborba egy Setra 317 GT-HD típusú, jól karbantartott, jó műszaki állapotú busszal utazott a csoport.

Péntek éjjel az olaszországi Verona közelében balesetet szenvedett egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

isabella, 2017.01.22 19:34

Az a gond, hogy Magyarországon sem tud egy átlagember megfizetni egy olyan autót, ahol ütközéskor esélye lenne életben maradni. A Rezesova életben maradt, de ez egyáltalán nem a véletlennek, hanem a jó, erre kiképzett autójának köszönhette.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

isabella, 2017.01.22 19:28

Ütközéskor sajnos egyáltalán nem mindegy, hogy milyen járműben ülünk. Itt is a tehetősebbeknek van esélyük életben maradni, akik meg tudják a drága, ütközésálló autókat fizetni, akik pedig nem ilyen autóban, vagy buszban ülnek, bent éghetnek. Én csak azt tudom mindenkinek mondani, hogy nézze meg nagyon, milyen járműbe ül be, milyen járműre bízza az életét.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

isabella, 2017.01.22 19:25

A sebesülteknek azt kívánom, hogy minél hamarabb gyógyuljanak meg, és ne szenvedjenek egy pillanatig sem. Az egész hihetetlen. Aki pedig ezt a buszt tervezte, eredjen a ...................! Autóknál is megvan, hogy melyek a biztonságosak, és egy ütközésnél is életben marad a vezető. A tűz miért terjedt ilyen hamar tovább? Ez is a gyártó felelőssége. A Rezesova sem véletlenül maradt életben, miközben akikkel ütközött, mind a négy ember benne égett az autóban. A Rezesovának jó, drága autója volt, amelyet az ütközéssel szemben is ellenállóvá tettek, akikkel ütközött, nekik pedig nem ilyen autójuk volt. Egyáltalán hogyan lehet ilyen buszokat gyártani, ahol a tűz pillanatokon belül az utastérre terjedhet?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html