Cafeteria: rossz hír jött, sokan bukhatják

Mélypontra zuhant a cafeteriával tervező vállalkozások aránya, a következő egy évben a kkv-k mindössze negyede kívánja béren kívüli juttatással támogatni dolgozóit - közölte a K&H kedden a kkv bizalmi index kutatás legutóbbi adataiból.
Dzindzisz Sztefan, 2017. április 25. kedd, 12:11
Fotó: Napi.hu

A K&H felmérése szerint a különböző elemek népszerűsége egyaránt csökkent, kivétel ez alól a pénzjuttatás, amellyel ugyanannyi cég számol jelenleg, mint az előző negyedévben.

Az első helyen továbbra is az Erzsébet-utalvány áll, népszerűsége 16 százalékról 10 százalékra csökkent, és ezzel a dobogó legfelső fokát most már a pénzjuttatással kell megosztania. (Baj van az új cafeteriaelemmel - Sokan nem tudják igénybe venni!)

A közlekedési költségtérítés a második helyen szerepel, népszerűsége 17 százalékról 7 százalékra mérséklődött, harmadik helyen van a SZÉP-kártya, amelynek aránya 9 százalékról 4 százalékra zsugorodott.

A különböző méretű cégek közül a mikro- és kisvállalkozások alkalmazottai kevésbé számíthatnak cafeteriára, a középvállalkozásoknál viszont ez az arány már 52 százalék. A béren kívüli juttatás alkalmazásának gyakorisága minden ágazatban jelentősen lecsökkent - közölte a K&H.

Kovács Viktor Zoltán, a K&H kkv marketing főosztály vezetője kiemelte: a kkv-k mindössze 25 százaléka kalkulál a cafeteria juttatások valamelyik formájával, amely negatív rekord az index eddigi 12 és fél éves történetében.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Agar, 2017.05.07 20:16

Lakás célú támogatásra való felhasználás valódi segítség lenne, ha mérnöki fizu mellett lenne esély egy hitelre. De nincs. Ellenben aki küszködik a hitel visszafizetéssel, annak ez mocsok sokat jelentene! Csak ők nem kapják, hiába kérik (kormány ablakban dolgozók Borsodban).
Nagyon nagy érdeklődés lenne iránta mindenhol.
(dühös vagyok emiatt)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tarTosPista, 2017.04.25 16:53

A cafetéria egy baromság. Drága játék hülyegyerekeknek.
Barom politikusok kitalációja önös érdekből. Így kevesebb fizetést kell adni, azzal a látszattal, hogy a cafetériával jót tesznek.
A sok hülye meg észre sem veszi a plusz költséget és az átverést.
Évente változó cafetéria, évente változó jogszabályokkal, és adókkal, ahogy a qrva kormánynak épp jól esik.
Tele vagyunk használaton kívüli kártyákkal, mert a barom magyar politikus állandóan változtat.
Az annyát változtatták volna a születése előtt.
A szlovákok, akiket idióta magyar módon gúnyolunk, viszont vastagon elhúztak mellettünk.
Magasabb fizetés euróban, barom cafetériaváltozások nélkül.
Az idióta magyar még mindig gúnyolódik Szlovákián, miközben azok röhögnek a csóriságunkon.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html