A keretből a magyarországi kisvasúthálózatot szeretné felújítani és fejleszteni a kormány. Az elsők között támogatják a kemencei kisvasút nyomvonalának meghosszabbítását, ez a tervek szerint egy-két éven belül meg fog történni. Nagyon jó lenne, ha nem sokára a Nagy Hideg-hegyi sípálya is elérhető lenne kisvasúton - hangzott el a kemencei szezonnyitón.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) parlamenti államtitkára elmondta, hogy tavaly több mint százezren látogatták meg a kemencei kisvasutat, amelyet immár 18 éve a Kisvasutak Baráti Köre Egyesület önkéntesei üzemeltetnek. A kisvasút az idén kezdi meg a 118. évadát.

Révész Máriusz még tavaly, a Kárpát-medencei kisvasutak budapesti találkozóján jelentette be, hogy a kormány a legforgalmasabb hazai kisvasúti vonalak fejlesztésére tízmilliárd forintot ítélt meg. A kormánybiztos a fejlesztendő vasutak között a miskolci Lillafüredi Állami Erdei Vasutat, a gyöngyösi Mátravasutat, a Királyréti Erdei Vasutat, a Kemencei Erdei Múzeumvasút és a debreceni Zsuzsi Erdei Vasutat nevezte meg - írja az MTI.