Cél, hogy kisvasúton mehessünk sielni

Az elsők közt kerül sor a kemencei kisvasút meghosszabbítására a kormány által a kisvasútfejlesztésre még tavaly megítélt 10 milliárd forintos keretből - mondta Révész Máriusz, a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos.
Szász Péter, 2017. április 1. szombat, 13:50
Fotó: Napi.hu

A keretből a magyarországi kisvasúthálózatot szeretné felújítani és fejleszteni a kormány. Az elsők között támogatják a kemencei kisvasút nyomvonalának meghosszabbítását, ez a tervek szerint egy-két éven belül meg fog történni. Nagyon jó lenne, ha nem sokára a Nagy Hideg-hegyi sípálya is elérhető lenne kisvasúton - hangzott el a kemencei szezonnyitón.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) parlamenti államtitkára elmondta, hogy tavaly több mint százezren látogatták meg a kemencei kisvasutat, amelyet immár 18 éve a Kisvasutak Baráti Köre Egyesület önkéntesei üzemeltetnek. A kisvasút az idén kezdi meg a 118. évadát.

Révész Máriusz még tavaly, a Kárpát-medencei kisvasutak budapesti találkozóján jelentette be, hogy a kormány a legforgalmasabb hazai kisvasúti vonalak fejlesztésére tízmilliárd forintot ítélt meg. A kormánybiztos a fejlesztendő vasutak között a miskolci Lillafüredi Állami Erdei Vasutat, a gyöngyösi Mátravasutat, a Királyréti Erdei Vasutat, a Kemencei Erdei Múzeumvasút és a debreceni Zsuzsi Erdei Vasutat nevezte meg - írja az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Ghanima, 2017.04.02 12:56

Ha majd helyreállítják végre-valahára a Hegyközi vasútat (bár az, ha jól emlékszem talán nem keskeny síntávú volt), és persze hozzá a gyors kapcsolódást is kiépítik Bp. és dél felől, akkor lehetne azt a szépséges vidéket jobban bevonni a turizmusba. De még előtte értelmes, bár csak egyszerű munkát lehetne adni sok képzetlen embernek, még talán akkor is, ha ma már a vasútépítés sem kíván meg sok nehéz fizikai munkát, mert vannak nagy nehézgépek. Hatalmas, lassan megtérülő, de fontos befektetések lennének ezek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Eastwater, 2017.04.01 14:20

Azért a nagyhideghegyi utolsó 300 m kisvasúttal történő megtételére kiváncsi vagyok.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html