Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Közép-európai Egyetem szerint többször is igazolták, hogy szabályosan működnek, a kormány mégsem hajlandó aláírni az együttműködésről szóló megállapodást - olvasható a portálon.

A külügyminiszter az ATV-ben beszélt arról, hogy szerinte az intézmény nem teljesíti az előírt követelményeket, így csak akkor adhatna ki továbbra is diplomát Magyarországon, ha a kormányzat speciális privilégiumokat adna neki. Amikor a műsorvezető arról kérdezte, hogy a magyar kormány miért nem írta még alá a CEU-val a megállapodást, Szijjártó azt felelte, hogy az egyetemnek nincs külföldön campusa, csak megállapodott két amerikai intézménnyel egy-egy közös képzés indításáról.

A CEU emlékeztet, hogy New York Állam Oktatási Hivatala igazolta, hogy az egyetem a hivatal által regisztrált oktatási tevékenységet folytat New York államban. Az erről szóló levelet már júniusban nyilvánosságra hozták, sőt, augusztusban a CEU újabb levelet küldött a kormány illetékeseinek arról, hogy az egyetem bővíti oktatási tevékenységét. Arról nem is beszélve, hogy 2018 áprilisában az akkori oktatási államtitkár, Palkovics László és Altusz Kristóf helyettes államtitkár által vezetett küldöttség meg is látogatta a CEU New York állambeli oktatási helyszínét.

A közlemény szerint Altusz már 2017 szeptemberében jelezte New York-i tárgyalópartnereinek, hogy a CEU-ról szóló megállapodás-tervezet véglegesnek tekinthető, és hogy a magyar kormány nem kíván módosítani a szövegen.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.