A CEU reagált az újabb vádakra

Válaszolt Szijjártó Péter szerdai nyilatkozatára a CEU - írja a hvg.hu.
Szász Péter, 2018. szeptember 13. csütörtök, 19:17
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A Közép-európai Egyetem szerint többször is igazolták, hogy szabályosan működnek, a kormány mégsem hajlandó aláírni az együttműködésről szóló megállapodást - olvasható a portálon.

A külügyminiszter az ATV-ben beszélt arról, hogy szerinte az intézmény nem teljesíti az előírt követelményeket, így csak akkor adhatna ki továbbra is diplomát Magyarországon, ha a kormányzat speciális privilégiumokat adna neki. Amikor a műsorvezető arról kérdezte, hogy a magyar kormány miért nem írta még alá a CEU-val a megállapodást, Szijjártó azt felelte, hogy az egyetemnek nincs külföldön campusa, csak megállapodott két amerikai intézménnyel egy-egy közös képzés indításáról.

A CEU emlékeztet, hogy New York Állam Oktatási Hivatala igazolta, hogy az egyetem a hivatal által regisztrált oktatási tevékenységet folytat New York államban. Az erről szóló levelet már júniusban nyilvánosságra hozták, sőt, augusztusban a CEU újabb levelet küldött a kormány illetékeseinek arról, hogy az egyetem bővíti oktatási tevékenységét. Arról nem is beszélve, hogy 2018 áprilisában az akkori oktatási államtitkár, Palkovics László és Altusz Kristóf helyettes államtitkár által vezetett küldöttség meg is látogatta a CEU New York állambeli oktatási helyszínét.

A közlemény szerint Altusz már 2017 szeptemberében jelezte New York-i tárgyalópartnereinek, hogy a CEU-ról szóló megállapodás-tervezet véglegesnek tekinthető, és hogy a magyar kormány nem kíván módosítani a szövegen.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

nandras51, 2018.09.16 15:11

@csaba7272: Alap: hülye szabályok visszamenőleges előírása nem nevezhető valós oknak egy akármilyen egyetem megsemmisítésére. Amíg vannak országok (USA), ahol elfogadják a diplomájukat, egyetemnek kell őket tekinteni. Arról nem is beszélve, hogy egy adót fizető magánegyetemről van szó, amely még kutatási együttműködések révén más magyar egyetemeknek is hozott pénzt. Az itt tanuló külföldi diákok is sok pénzt hagytak az országban. Ezeket rúgta fel ez a barom, aki állandó hazudozásával sokakat megtéveszt. Azzal a téveszmével is föl kéne hagyni, hogy ha valakit megválasztottak (arról most ne beszéljünk, hogyan), akkor az leszarhatja azokat, akik nem rá szavaztak, meg bármit megtehet az országban. Ráadáasul külföldi pénzekből tartja fenn ezt a mocskos rendszert...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

csaba7272, 2018.09.14 18:36

Tisztán látszik, hogy az Öreg Soros már régen a szenilitás útjára tévedt. Ha egy csöpp esze lett volna, megvesz New Yorkban egy putrit néhány milláért, és kiszögezi a táblát: EZ ITT A CEU CAMPUSA! És nincs kifogás. De ehhez ész kellene.
Nem tette, megérdemli a CEU, hogy kivágják innen. Miért? Hát Sargentini asszony megállapította, hogy nincs demokrácia Magyarországon. Orbán, rajtad a sor, vágd ki innen, ez megtehető egy "nem demokratikus országban"
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

csaba7272, 2018.09.13 21:40

Na most jött el az ideje, hogy kipaterolják a CEU-t! Sargentini néni megkavarta a kakát, igyák is meg a brüsszeliek a levét. Na mostmár tényleg be kell tartani, ha már azt mondják, hogy elnyomjuk a civileket, stb. Apropó! Ki a faxom választotta meg a civileket, hogy belepofáznak a jogosan, hivatalosan megválasztott képviselök, kormányok dolgába? Jelöltesse magát, induljon a választáson, legyen képviselö. Ja hogy a kutya sem választaná meg öket? Hm, akkor a süllyesztöbe velük!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html