Az atm-használat modernizációja százmilliós nagyságrendű beruházást jelent a CIB Banknál. Banki oldalon a pénztárak tehermentesítése csökkenő várakozási időt hoz az ügyfeleknek, és több időt az olyan ügyek intézésére, melyek hosszabb átbeszélést igényelnek.

Az azonnali befizetésre alkalmas automatákba maximum 200 bankjegyet és maximum 3,599 millió forintot lehet egy tranzakcióval befizetni. Az automata bármilyen forgalomban lévő forint bankjegyet elfogad. Az internetkártyák kivételével bármely, CIB Bank által kibocsátott forint alapú bankkártyával lehetőség van az új szolgáltatás használatára.

A harmadával is csökkenhet a pénztári befizetések száma azon fiókjainkban, ahol befizetésre alkalmas atm-eket telepítünk - mondta Bruzsa Géza, a CIB Bank lakossági üzletfejlesztési vezetője.

Az online befizetésre alkalmas automatákban a készpénzt nem kell borítékba helyezni, mint a korábbi automatás befizetésnél, a bankjegyek számolása és azonosítása a modern berendezések segítségével teljesen automatikusan történik.

A szerkezet működése egyszerű: a bankkártyához tartozó pin-kód megadása után az automatán megjelenő menüből a befizetés gomb kiválasztása után a készpénznyílásba kell helyezni a befizetni kívánt összeget. Ezután a gép automatikusan megszámolja, megvizsgálja a befizetett pénzt, és jóváhagyást követően azonnal jóváírja a bankkártyához tartozó számlán, függetlenül attól, hogy lakossági vagy vállalkozói számláról van szó. A készpénz befizetése ilyen módon a promóciós időszakban, 2019. december 31-ig ingyenes.