Ma is akadozik a CIB rendszere (frissítve)

A hétvégi tervezett leállások után már második napja vannak problémák a nagybank rendszerében. Az ügyfelek panaszkodnak, hogy nem férnek hozzá a pénzükhöz.
Herman Bernadett, 2019. április 24. szerda, 11:36
Fotó: Napi.hu

A keddi havária után szerdán is akadozik a CIB Bank rendszere. A hitelintézet honlapján figyelmeztetés fogadja a látogatókat, amelyben arról tájékoztatja a bank az ügyfeleit, hogy az elektronikus csatornák elérésében fennakadások lehetnek. A probléma elhárítása folyamatban van.

A CIB rendszere napok óta akadozik. A húsvéti hétvégén álltak át az anyacég, az olasz Intesa Sanpaolo rendszerére, ami a bank közlése szerint rendben le is zajlott. Ennek ellenére kedden komoly fennakadások voltak a szolgáltatások elérésében. Olvasóink jelzései szerint sem a bankfiókokba, sem telefonon, sem az interneten nem sikerült tranzakciókat végrehajtani, az ATM-es készpénzfelvétellel, a kártyás vásárlásokkal is voltak gondok.

Egyik olvasónk szerdán ezt írta: "Ennek a fele sem tréfa! A tegnapi egész napos országos leállás után már azért meg kellene válaszolni azt a kérdést, hogy egy bizalmi üzletágban mit okozhat az, hogy néhány százezezer ember nem jut akkor a saját pénzéhez (bankszámla egyenleg, betét), amikor akar?" A CIB az okozott kellemetlenségért elnézést kért, de a hibát még nem javították ki.

A CIB Bank délután fél hatkor jelezte, hogy az elektronikus szolgáltatásaikat érintő problémát megoldotta, a szolgáltatások ismét a megszokottak szerint elérhetőek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2019.04.24 13:42

Remélem, hogy azok akik itt kárognak a készpénz használat miatt, azok egy kaptak egy kis ízelítőt, hogy mi történik akkor, ha nem működik a rendszer.
Addig nem érzékelik igazán, amíg nem csesznek rá, hogy nincs a zsebükben KP.
Ha már a messzi Venezuelai hírekből sem tanultak. Nemrég láthattuk, hogy éhezett a nép, mert nem tudott kaját venni az áramszünet miatt.
Pont ezelőtt nem sokkal pofáztam erről.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html