Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A keddi havária után szerdán is akadozik a CIB Bank rendszere. A hitelintézet honlapján figyelmeztetés fogadja a látogatókat, amelyben arról tájékoztatja a bank az ügyfeleit, hogy az elektronikus csatornák elérésében fennakadások lehetnek. A probléma elhárítása folyamatban van.

A CIB rendszere napok óta akadozik. A húsvéti hétvégén álltak át az anyacég, az olasz Intesa Sanpaolo rendszerére, ami a bank közlése szerint rendben le is zajlott. Ennek ellenére kedden komoly fennakadások voltak a szolgáltatások elérésében. Olvasóink jelzései szerint sem a bankfiókokba, sem telefonon, sem az interneten nem sikerült tranzakciókat végrehajtani, az ATM-es készpénzfelvétellel, a kártyás vásárlásokkal is voltak gondok.

Egyik olvasónk szerdán ezt írta: "Ennek a fele sem tréfa! A tegnapi egész napos országos leállás után már azért meg kellene válaszolni azt a kérdést, hogy egy bizalmi üzletágban mit okozhat az, hogy néhány százezezer ember nem jut akkor a saját pénzéhez (bankszámla egyenleg, betét), amikor akar?" A CIB az okozott kellemetlenségért elnézést kért, de a hibát még nem javították ki.

A CIB Bank délután fél hatkor jelezte, hogy az elektronikus szolgáltatásaikat érintő problémát megoldotta, a szolgáltatások ismét a megszokottak szerint elérhetőek.