Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"A Citi egyedülálló módon 35 éve élen jár abban, hogy innovatív megoldásokkal szolgálja ki magyarországi ügyfeleit. Emellett Magyarország ad otthont az EMEA-régió egyik szolgáltatóközpontjának (CSC) is. Rendkívül lelkesítő feladat, hogy ilyen magas szakmai felkészültségű, elkötelezett munkatársakat irányíthatok, akikkel tovább bővíthetjük üzleti tevékenységünket, és gondoskodhatunk ügyfeleink gyarapodásáról." - mondta Veronika Spanarova a kinevezésről szóló közlemény szerint.

Az új vezető a Citi pozsonyi irodájából érkezik, ahol a szlovákiai Citi vezérigazgatójaként és a szlovák vállalati banki üzletág vezetőjeként tevékenykedett. Veronika Spanarova 1995-ben a Cseh Köztársaságban kezdte meg pályafutását a Citinél, és mind Csehországban, mind külföldön számottevő vezetői tapasztalatokat szerzett. A prágai vállalati banki üzletágban dolgozott, majd a Citi brazíliai, Sao Paoló-i vállalati banki részlegéhez került, ahol 5 évet töltött el.

2010-ben a Citi cseh köztársaságbeli, prágai irodájában folytatta pályafutását, ahol több vezető pozíciót is betöltött a Citi lakossági banki üzletágában. 2012-ben Veronikát nevezték ki a Citi csehországi lakossági üzletágának vezetőjévé. 2016-ban Pozsonyba költözött, ahol 2016 májusában a szlovákiai Citi vezérigazgatója lett.

Veronika Spanarova a prágai Károly Egyetemen végzett közgazdászként. Házas, három gyermeke van.

A csoportnál egy másik vezetőváltás is történt az elmúlt időszakban: Jane Fraser személyében először neveztek ki női elnök-vezérigazgatót a teljes Citigroup élére.