Civil zónát terveztet a kecskeméti katonai repülőtérre a HM

A Honvédelmi Minisztérium Védelemgazdasági Hivatal nyílt közbeszerzésen keres vállalkozót a Kecskemét, MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis repülőtér civil zónájának a tervezésére.
Németh Géza, 2020. december 12. szombat, 07:35
Fotó: MTI Fotó

A közbeszerzési felhívást az ajánlatkérő Honvédelmi Minisztérium Védelemgazdasági Hivatal közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

Tavaly júniusban a kormány 1 milliárd 42 millió forintot hagyott jóvá a kecskeméti katonai repülőtér civil részének kialakítására. A repülőtér kettős funkciójúvá fejlesztése, azaz polgári célra is alkalmassá tétele azóta téma, mióta a városban letelepedett a Mercedes. A kormány már 2017 nyarán - a hatósági ügyintézés szempontjából - kiemelt beruházássá nyilvánította a kecskeméti repülőtér közös (katonai és polgári) felhasználásúvá fejlesztését.

A tervezési közbeszerzési felhívás szerint a tervezési terület mintegy ezer négyzetmétert érint. A nyertesnek koncepciótervet, építési engedélyezési-, valamint kivitelezési tervdokumentációt kell készítenie. Cél az utas- és áruforgalom kiszolgálására alkalmas infrastruktúra megtervezése, amelyen belül egy terminál épület, egy árukezelő épület, egy eszköztároló, egy őrzés-védelmi irodaépület készül. A feladat része a belső úthálózat és a parkolók tervezése is.

A pályázóknak az elmúlt hat évből - referenciaként - be kell mutatniuk valamennyi tervezési munkájukat. Az ajánlattételi határidő 2021. január 29.

HOZZÁSZÓLÁSOK