Véget ért a makói Continental-gyárban a sztrájk (a cég reakciójával frissítve)

Délután 2 órakor befejeződött a sztrájk a Continental makói üzemében - tájékoztatta a Napi.hu-t a Gumiipari Szakszervezeti Szövetség (GSZSZ).
Szabó Zsuzsanna, 2021. február 20. szombat, 16:34
Fotó: Continental

Rendben lezajlott, délután 2 órakor befejeződött a Continental makói gumigyárában 6 órakor kezdődött teljes műszakos sztrájk - jelentette be a GSZSZ.

A szakszervezet szerint az akcióban a munkavállalók 85 százaléka, becslések szerint 300-nál több gumigyári munkás vett részt, ami a vártnál lényegesen nagyobb arány. A GSZSZ elnöke, Radics Gábor elmondása szerint sokan fel sem vették a munkát a műszak kezdetén, mások viszont menet közben csatlakoztak a sztrájkolókhoz, így egyre többen lettek. A szakszervezet nagy sikerként értékelte a megmozdulást. Radics szerint a délutáni műszak rendben elindult.

Frissítés: Cikkünk megjelenését követően a Continental Magyarország reagált a szakszervezet közleményére. Ebben Hornyacsek Zoltán, a Continental Magyarország országos vállalati kommunikációs vezetője azt közölte, hogy a 2021. február 17-re, szerdára szervezett kétórás sztrájkon 120 fő, a mai, szombati nyolcórás munkabeszüntetésen 98 fő vett részt az 1700 munkatársukból.

A gumigyári dolgozók a kedvezőtlen munkakörülmények, egyebek között a túl sok túlóra és a tíz évnél hosszabb ideje ott dolgozók plusz juttatásainak elvétele ellen tiltakoztak.

HOZZÁSZÓLÁSOK