Csak a GVH áldása hiányzik a nagyszabású médiaházassághoz

A tervek szerint létrejött a két óriáskiadó, a Ringier és az Axel Springer térségben működő érdekeltségeit tömörítő közös médiavállalata; az érintett országok közül már csak a magyar versenyhivatal döntése hiányzik - írta a kreatív.hu.
Kreatív Online, 2010. július 5. hétfő, 14:21
Fotó:

A márciusi bejelentésnek megfelelően Ringier AG és az Axel Springer AG július 1-jén megalapította közös médiavállalatát, egyesítve a két vállalat kelet-európai működését. Az új vállalat a Ringier Axel Springer Media AG név alatt kezdi meg tevékenységét - közölte a Kreatív Online.

A lengyel, a szerb, a szlovák, a cseh, a svájci, a német és az osztrák versenyhivatalok már jóváhagyták a két kiadó egyesítését. Magyarországon a Gazdasági Versenyhivatal döntése még függőben van. A Ringier és az Axel Springer magyarországi vállalatainak az új vállalatba történő integrációját második lépésként a versenyhivatal döntésének megfelelően tervezik megvalósítani.

A most kezdődő integrációs fázis alatt a két partner által hozott különböző cégeket egyesítik és kialakítják az új cég belső struktúráját.

HOZZÁSZÓLÁSOK