Csak a T-Mobile vesztett októberben

Nincs meglepetés, októberben tovább nőtt a hazai mobilosok tábora. A Vodafone tovább javította pozícióit, s ezúttal a Pannon GSM is kedvezőbb számokkal büszkélkedhet.
Ádám Viktor, 2004. december 1. szerda, 14:59
Fotó:

Októberben egy hónap alatt 76 ezerrel megközelítőleg 8,456 millióra nőtt a magyarországi mobiltelefon-előfizetők száma, ami 0,9, éves szinten pedig 11 százalékos bővülésnek felel meg. A valóban használt, azaz a forgalmazásban részt vevő előfizetések száma szeptemberhez viszonyítva több mint másfél százalékkal 7,895 millió közelébe emelkedett.

Az előfizetéseket tekintve csak a T-Mobile piacrészesedése csökkent, mintegy 0,4 százalékponttal 47,2 százalék alá, míg a Pannon GSM-é 0,15 százalékponttal 32,4 százalék fölé, a Vodafone szelete pedig negyed százalékponttal 19,4 százalék közelébe nőtt. A forgalmazásban részt vevő előfizetések terén más a helyzet, ott a Pannon GSM hajszálnyi süllyedése és a T-Mobile negyed százalékpontos veszteségével szemben a Vodafone növelte súlyát, 0,3 százalékponttal 19,2 százalék fölé.

A hálózatból kimenő percforgalom alapján a Voda piacrészesedése kismértékben csökkent, de kisebb lett a T-Mobile súlya is, azaz e téren a Pannon tudott csak javítani, de az erősorrend itt - az előzőekhez hasonlóan - szintén változatlan maradt. A kimenő és bejövő percforgalom alapján a Pannon GSM súlya valamivel 35 százalék alatt maradt, a Vodafone-é 23 százalék fölé emelkedett, a T-Mobile-é 42 százalék alá csökkent.

HOZZÁSZÓLÁSOK