Csak álom marad az első magyar megakaszinó?

Az év végéig kellene beindítani az első kaszinót Bezenyén, ám a beruházó saját weblapján 2012-es nyitást hirdet. A csúszás miatt a magyar állam akár fel is bonthatja a koncessziós szerződést, de a tetemes kötbér kiszabása a minimum.
NAPI, 2010. július 2. péntek, 04:00
Fotó:

Rohamtempóban kell dolgozniuk a kivitelezőknek Bezenye és Hegyeshalom határában, hogy időben elkészüljön Eurovegas, a koncessziós szerződés szerint ugyanis az év végéig kell megnyitni az első kaszinót. A koncessziós pályázatot 2006 januárjában írta ki a Pénzügyminisztérium, és még annak az évnek a végén megállapodást is kötött az Eurovegas Hungary Zrt.-vel. Ennek értelmében az ország első, úgynevezett I. kategóriás kaszinójára a koncessziót húsz plusz tíz évre kapta meg a társaság, a koncessziós díj pedig kaszinónként éves szinten több mint egymilliárd forintot tesz ki.

A szerződésben ugyanakkor az is szerepelt, hogy az első kaszinót határidőre húzza fel és indítsa be a cég. A határidő 2010 végén lejár, vagyis a beruházásnak fél éven belül be kell fejeződnie. Ennek valószínűsége azonban jelenleg csekély.

További részletek a Napi Gazdaság pénteki számában.

HOZZÁSZÓLÁSOK