Csak egy ajánlat érkezett a hétmilliárdos munkára

Egyetlen ajánlattevőként a West Hungária Bau Kft. és a Strabag MML Kft. nyerte el a győri Széchenyi István Egyetem építési tenderét, nettó 6 milliárd 985 millió forinttal.
Napi.hu, Németh Géza, 2016. április 26. kedd, 11:33

Az egyebek mellett a Várkert Bazárt, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika campusát és az MTK új focistadionját is felújító West Hungária Bau (WHB) nyerte meg konzorciumtársával, a Strabag MML-lel a Széchenyi István Egyetem közbeszerzését, amely egy multifunkciós épület építésére és két kollégium felújítására szólt.

Az építkezéssel a jövő május-júniusig, a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai fesztiválra kell elkészülni, és először 1500 főt befogadó olimpiai faluként fog funkcionálni - írta a Világgazdaság.

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent közlemény szerint az ajánlatkérő egyetem hirdetmény közzétételével indult tárgyalásos közbeszerzést kezdeményezett úgy, hogy az összességében legelőnyösebb ajánlat lesz a nyertes. Miután több ajánlat nem érkezett, az egyetlen, W-S rövidítésű konzorcium nyert.

A szerződés eredetileg becsült összértéke nettó 7,3 milliárd forint volt, az elfogadott ajánlatban nettó 6 milliárd 985 millió forint szerepelt.

Az egykor Győrből induló, s ott több jelentős fejlesztést már megvalósító WHB Paár Attila érdekeltsége, akinek vagyonát a Napi.hu A 100 leggazdagabb 2015-ös kiadványa 9,3 milliárd forintra becsülte.

A fenti MTI-képen az épülő MTK stadion látható.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK