Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az egyebek mellett a Várkert Bazárt, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika campusát és az MTK új focistadionját is felújító West Hungária Bau (WHB) nyerte meg konzorciumtársával, a Strabag MML-lel a Széchenyi István Egyetem közbeszerzését, amely egy multifunkciós épület építésére és két kollégium felújítására szólt.

Az építkezéssel a jövő május-júniusig, a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai fesztiválra kell elkészülni, és először 1500 főt befogadó olimpiai faluként fog funkcionálni - írta a Világgazdaság.

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent közlemény szerint az ajánlatkérő egyetem hirdetmény közzétételével indult tárgyalásos közbeszerzést kezdeményezett úgy, hogy az összességében legelőnyösebb ajánlat lesz a nyertes. Miután több ajánlat nem érkezett, az egyetlen, W-S rövidítésű konzorcium nyert.

A szerződés eredetileg becsült összértéke nettó 7,3 milliárd forint volt, az elfogadott ajánlatban nettó 6 milliárd 985 millió forint szerepelt.

Az egykor Győrből induló, s ott több jelentős fejlesztést már megvalósító WHB Paár Attila érdekeltsége, akinek vagyonát a Napi.hu A 100 leggazdagabb 2015-ös kiadványa 9,3 milliárd forintra becsülte.

A fenti MTI-képen az épülő MTK stadion látható.