Csak két évre tervez bankadót a kormány

Három helyett csak két évre vezeti be a kormány a bankadót - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a Hírszerzőnek adott interjújában.
NAPI, 2010. június 25. péntek, 07:40
Fotó:

Az eredetileg tervezett három helyett csak két évre vezeti be a kormány a bankadót - mondta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a Hírszerzőnek adott interjújában. Az államtitkár keretfeltételnek nevezte, hogy a bankok lehetőség szerint ne terheljék tovább a fogyasztókra az adót, és a gazdasági növekedésre a legminimálisabb hatása legyen a pénzintézetek reakciójának. A családi adózást érintő kérdésre az államtitkár azt mondta: "inkább családbarát, mint családi adózás lesz", amelynek részletei novemberben, decemberben válnak ismertté.

Cséfalvay számára az ír megoldás a szimpatikus, ahol az adókedvezmény összege emelkedik a gyerekek számával, mert azzal a legkevesebb az adminisztrációs teher, de véleménye szerint végig kell gondolni, melyik modell illeszkedik a magyar adórendszerhez és költségvetéshez. A kormány második, a nyáron várható akciótervének súlypontja vélhetően a versenyképesség erősítése lesz, de tovább haladnak a bürokratikus és az adminisztratív terhek csökkentésében is - tette hozzá. Arra a kérdésre, hogy az elemzők által sürgetett nagy szerkezeti átalakítások, így az egészségügyi vagy az oktatási rendszer reformja szerepel-e majd a második, illetve további csomagokban, az államtitkár azt mondta: ezek az átalakítások hosszabb időt vesznek igénybe, így hosszabb időt igényel az előkészítésük is. Megfogalmazása szerint az ilyen átalakításokat akkor célszerű megtenni, amikor a gazdaság tartós növekedési pályán van, ezért előbb ennek feltételeit kell megteremteni, ezt szolgálta a 29 pont is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

petyminger, 2010.06.26 09:23

eléh nehéz megymagyarázni azt a különös véletlent, hogy ezek a hírek akkor lettek hírek amikor a küldöttségünk visszaért az USÁból...leszóltak a helytartók.... köszi szépen
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html