Milliárdokba kerül a csatornadíj beszedése

A fővárosi csatornadíjak számlázását és az ügyfélszolgálatot a Díjbeszedő Holding Zrt. látja el, nettó 1 milliárd 165 millió forintért, míg a követelések vásárlását a Díjbeszedő Holding Zrt. és a Díjbeszedő Faktorház Zrt. együtt végezheti, nettó 1 milliárd 345 millió forintért. A kettő együtt 2 milliárd 510 millió forintot tesz ki.
Németh Géza, 2020. január 13. hétfő, 20:35
Fotó: Pixabay

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. A nyertesekén kívül más ajánlat nem is érkezett a felhívásra.

Budapesten a felhasználási helyek száma 675 ezer, a mérők száma pedig 1 millió 194 ezer. Budaörsön további 9670 felhasználó helyet - 14 930 mérővel - kell kezelni.

A tender második része tartalmazta a Csatornázási Művek követeléseinek az eladását. Mintegy évi 22 milliárd forint értékű követelésről - kiszámlázott, de meg a nem fizettet összegről - van szó. Ez a víz- és a csatorna díjakat egyaránt tartalmazza. A vételárat nem közli a közlemény, csak azt említi, hogy a nyertesek a díjat a saját kockázatukra szedik be.

Az ajánlatkérő december 30-án kötött szerződést a nyertesekkel.

HOZZÁSZÓLÁSOK