Cséfalvay: a kormány kitüntetett célja az újraiparosítás

Mintegy 3 milliárd forintból, 8 ezer négyzetméterrel bővítette gyártó- és raktározási kapacitását a Roto Elzett Certa Kft. a Győr-Moson-Sopron megyei Lövőn.
MTI, 2013. február 8. péntek, 19:11
Fotó: Napi.hu

Az összköltség 22 százalékát, több mint 660 millió forintot támogatásként nyerte el a vállalat az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Programja keretében - mondta Kocsis Ernő, a kft. ügyvezető igazgatója a fejlesztés második ütemében elkészült készáruraktár-csarnok pénteki átadásán.

Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára kiemelte: Magyarországnak továbbra is bizalmat szavaznak és bővítik vállalkozásaikat azok a befektetők, akik hosszabb ideje Magyarországon vannak, és tapasztalatokat szereztek a magyar munkatársak képességeiről. Az államtitkár fontos célként jelölte meg a középvállalati szektor megerősödését.

A kormány kitüntetett célja az újraiparosítás, ez az egyetlen út, amivel egy gazdaságot előre lehet vinni - szögezte le. Ehhez kell a feltételeket szabályozással, a befektetési törekvések segítésével, munkahelyteremtő megoldásokkal megteremteni - tette hozzá az államtitkár.

A beruházás első fázisában 3600 négyzetméteres csarnok épült, abban alakították ki az új sajtoló-, és szerszámüzemet. A létesítményben új gépeket és berendezéseket állítottak munkába. A most átadott 4500 négyzetméteres készáruraktár lehetőséget teremt arra, hogy a korábbiaknál gyorsabban és gazdaságosabban tudják kiszolgálni a megrendelőket. A teljes projektet nyáron fejezik be a tervek szerint.

Leonhard Braig, a Roto AG igazgatótanácsának tagja, műszaki igazgató kiemelte: az idén nehéz piaci körülményekkel számolnak. Ismertetése szerint az építőipar gondjai miatt gyengék a kilátások Délkelet- és Dél-Európában, és több nyugat-európai országról is ugyanezt el lehet mondani. Németországban az előrejelzések szerint stabil lesz a piac és legfeljebb enyhe növekedés várható. Oroszországban és Ázsia több országában viszont erős lesz a növekedés. Így összességében a cégcsoport enyhe növekedéssel számol az idén, a tavalyi több mint 650 millió eurós forgalom után.

A technológiai fejlesztést is tartalmazó invesztícióval 20 új munkahelyet teremtettek a cégnél, amely tavaly 20 milliárd forint termelési értéket állított elő - ismertette Kocsis Ernő.

A fejlesztés eredményeként 5 százalékkal nő a termelési kapacitás a német Roto cégcsoporthoz tartozó vállalatnál, amely évente közel 20 millió ablakhoz való vasalatelemet gyárt - mondta az MTI érdeklődésére az ügyvezető. Ismertetése szerint a lövői üzem a cégcsoport legnagyobb termelő vállalata.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

zhermesz, 2013.02.10 17:22

Így igaz, és ami a legjobban állna az országnak, az a mezőgazdasági feldolgozóipar lenne. Abban nagyon visszaestünk az utóbbi 30 évben...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

szkiita, 2013.02.08 19:16

A kormány kitüntetett célja az újraiparosítás, ez az egyetlen út, amivel egy gazdaságot előre lehet vinni ...


..így igaz !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html