Csehországban terjeszkedik a Mol

A cseh versenyhivatal (ÚOHS) engedélyezte a magyar Mol és a cseh Pap Oil, illetve Bohemia Realty Company vegyipari cégek fúzióját, amelynek keretében a Mol átveszi a Pap Oil több mint 120 üzemanyagtöltő állomását, és ezzel összesen 149-re emelkedik a magyar kőolajipari társaság csehországi töltőállomásainak száma.
MTI-Eco, 2012. szeptember 5. szerda, 16:37
Fotó: Napi.hu

Az ügylettel öt százalékra nő a Mol részesedése a csehországi üzemanyagpiacon. A versenyhivatal döntése már jogerős - közölte szerdán a brünni székhelyű versenyhivatal. A Mol ezzel a tranzakcióval a cseh üzemanyagpiac ötödik legnagyobb szereplőjévé válik. A magyar óriáscég eddig a Slovnaft társaságon keresztül volt jelen a csehországi üzemanyagpiacon. A Slovnaft Ceská Republika az üzemanyag-kereskedésen kívül geofizika kutatásokkal és villamos erőművek tervezésével is foglalkozik.

"Mérlegeltük a fúzió következményeit a kiskereskedelmi üzemanyag-forgalomra a töltőállomásokon. Tekintettel arra, hogy országos és regionális viszonylatban is alacsony részesedésről van szó, úgy véljük, hogy a fúzió nem fogja csökkenteni a gazdasági versenyt. Ellenkezőleg: a Benzina, az OMV, a Cepro és a Shell jó versenytársat kapnak" - jelentette ki Petr Rafaj, az ÚOHS elnöke. Az érintett üzemanyagtöltő állomásokat a Pap Oil működtette, de néhányat közülük a Bohemia Realty Company társaságtól vett bérbe.

A Mol-csoport mintegy 40 országban van jelen, elsősorban Európában, Észak-Amerikában, a Közép-Keleten és a volt szovjet tagállamokban. Összesen több mint 32 ezer embert foglalkoztat.

mol
HOZZÁSZÓLÁSOK