Csipet kapnak a budapesti szemeteskukák

Egy új kormányhatározat módosította – összességben megemelte – két olyan KEOP-projekt forrásait, amelyek a fővárosi hulladékgazdálkodás környezetbarát technológiáinak erősítését, illetve a hulladékfeldolgozás és az újrahasznosítás arányának növelését célozzák - írta a Világgazdaság.
Napi.hu, 2016. augusztus 26. péntek, 08:08
Fotó: Reuters

Az első módosítás elvesz az eredetileg 2,5 milliárd forintos projektből mintegy félmilliárdot, a második pedig rátesz a második (fiatalabb) projekt 6 milliárdos keretére még 2,4 milliárdot. A két terület együtt mintegy 10,3 milliárd forintot költhet el.

A Fővárosi Önkormányzat közbeszerzési tervében kiderülnek konkrétumok is. E szerint az idei feladatok közé tartozik például egy optikai válogató beszerzése a X. kerületi válogatómű számára, illetve a lakossági szelektív és kommunális hulladékgyűjtés nyilvántartásához szükséges rádiófrekvenciás azonosító rendszer (RFID) kiépítése. Ez utóbbival összefüggésben a főváros költene az RFID-s kukákkal kapcsolatos PR-re és kommunikációra is - írta a lap.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

drnemoda@yahoo.com, 2016.08.26 08:22

Chipes kuka, PR, tájékmoztató kormány módra (t.i. a rendes migráncs nem szemetel a kuka mellé, de rendes migráncs nem létezik) - nem kellene már a tükörbe nézni és szégyenetekben eltakarodni erről a vidékröl ? Már az ismétlés is unalmas !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html