Csődbizottság a BKV-nál

Veszélybe kerülhet az iskolakezdési menetrend a BKV-nál, mivel a társaság nem rendelkezik elegendő busszal a szeptemberi megnövekedett forgalom kezelésére. A vállat anyagi problémáinak kezelésére a kormány csődbizottságot állít fel.
NAPI, 2010. augusztus 25. szerda, 18:58
Fotó:

A problémára augusztus elején derült fény, amikor kiderült, hogy a vállalat műszaki problémák miatt nem rendelkezik az őszi menetrend tartásához elegendő busszal. A közlekedési társaság alvállalkozóktól szeretne 25 buszt bérelni, ám ezt a szakszervezetek nem támogatják - tudta meg a Kossuth Rádió.

A vállalat csődközeli állapota miatt a kormány három tagú csődbizottság felállításáról döntött, melynek tagjait a nemzetgazdasági miniszter, a nemzeti fejlesztési miniszter és a belügyminiszter jelöli ki és a Nemzetgazdasági Minisztérium Államháztartásért felelős Államtitkára, Dr. Naszvadi György vezet.

A BKV jövőjéről, és a társaságnak szánt pénzügyi mentőcsomagról a kormány már az új városvezetéssel kíván tárgyalni - derül ki az NGM közleményéből.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.08.26 08:32

A lóvé elment a metrora meg a zsebekbe, mindenki csak csapolta a BKV.-t, ami maradt az egy életveszélyes romhalmaz. Addig fejték a tehenet amig csontváz nem lett belőle....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

diliske01, 2010.08.26 00:37

Én nem csodálkozom ezen! A BKV vezetése mindent megtesz, megtett azért, hogy a műszaki állapotok idáig romoljanak! Szándékosan lezüllesztik a vállalatot!Így olcsón el lehet adni valaki haverjának, ismerősének!És az is árulkodó dolog, hogy a főváros a szolgáltatás megrendelője, de kb. 2002 óta nem fizet a szolgáltatásért egy fillért sem! Ez idén úgy 30- 40 milliárd forint! Abból azért rendbe lehetne tenni a hiányzó 25 autóbuszt! Addig, amíg pártkatonákat neveznek ki a BKV élére, nem is lehet rend!A jelenlegi fővezér is kibukott pár helyről, nem baj, majd jó lesz a BKV élére!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html