Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nem jelölt tehéntej tartalom miatt Lenny & Larry's márkajelzésű csokoládés kekszeket vontak ki a forgalomból Európa több tagállamában - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A hivatal felhívja a tejallergiában, illetve -intoleranciában szenvedők figyelmét, hogy aki - akár üzletben, akár webáruházban - vásárolt a 7/11/2017 és 30/11/2017 közötti minőségmegőrzési idővel jelölt termékekből, az ne fogyassza el.

A riasztás az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerén (RASFF) érkezett. A terméket az Egyesült Államokban állították elő, magas növényi eredetű protein tartalma miatt fogyasztását elsősorban sportolásnál, fokozott fizikai igénybevétel esetén részesítik előnyben.

A csoki csomagolásán olvasható felirat szerint vegán termék, nem tartalmaz tejterméket, tojást, szóját és GMO-s összetevőt.

A termék azonosító adatai:

  • Termék megnevezése: Lenny & Larry's The Complete Cookie Chocolate Chip (csokoládés keksz)
  • Vonalkód: 7 87692-83461 7
  • Minőségmegőrzési idő: a termékvisszahívás a 7/11/2017 és 30/11/2017 közötti minőségmegőrzési idővel ellátott tételek érinti
  • Kiszerelés: 113 g
  • Előállító: Lenny and Larrys Panorama City, CA United States

A 1169/2011/EU rendeletben foglaltaknak megfelelően alapvető élelmiszerbiztonsági elvárás, hogy a potenciális allergénekre vonatkozó tájékoztatást minden esetben a vásárlók rendelkezésére kell bocsátani - írta közleményében a Nébih.

A kép forrása: www.fda.gov.