Csökkenhet a feszültség a Tescóban

Egyeztetést kezdeményez a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) a Tescóval, hogy megoldják a garantált bérminimum emelkedése miatt keletkezett bérfeszültség problémáját.
Napi.hu, 2016. február 17. szerda, 12:23
Fotó: Napi.hu

A szakszervezet közleménye szerin bizonyos munkakörök esetében komoly gondot okozhat a bérek kérdése. A garantált bérminumum 2016-ban bruttó 129 ezer forintra emelkedett a korábbi 122 ezerről.

A Tesco vezetősége ígéretet tett arra, hogy három hét múlva megkezdődhetnek az érdemi egyeztetések. A szakszervezet célja, hogy a jelenlegi piaci körülmények között a munkavállalók számára olyan bért harcoljon ki, amely biztosítja megélhetésüket.

Máshol is van bérfeszültség a cégnél

Márciusban egyszerre tagadnák meg a munkavégzést az online bevásárló szolgáltatásában dolgozók, ha nem sikerül olyan béremelést kiharcolni, ami arányban áll a napi fogyasztási cikkek internetes értékesítésében elért tavalyi rekorderedménnyel - írta kedden a Magyar Idők.

Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete elnöke azt mondta, a központilag elrendelt béremelés ellenére a Tesco csupán Budapesten és Győrben növelné a sofőrök fizetését, míg Szegeden nem, mondván, hogy ott nincs annyi jobban fizető munkalehetőség a távozást tervezőknek.

HOZZÁSZÓLÁSOK